top of page

De blog met de verslagen van alle voorgaande jaren kan je nog steeds terugvinden op https://stuurke1.blogspot.com/

Lange rit naar Terneuzen B2

We staan met 22 aan de start, een goede mix van vooral B2, een paar B1’s en vier C’s. Om 8h30 is het vooral nog heel mistig en miezerig, en zijn lichtjes nog geen overbodige luxe voor de veiligheid. Gelukkig komt de zon er vrij snel doorpiepen en wordt het echt nog een zonnige dag.

We zetten koers richting Zelzate met Chris en Jo op kop. Marvin rijdt even voorop in de poging een filmpje te maken, maar je moet snel zijn met deze groep Stuurkes, hé, want in een flits waren we al voorbij. Een 2de poging is beter geslaagd.

Net voor de eerste stop valt Lies plat, en het blijkt nog een moeilijke bevalling om deze te vervangen : er valt zelfs een eerste slachtoffer : de eeuwenoude pomp van Mon begeeft het onder de kracht van Kristof, en kort daarna ontploft de band van Lies. Na een tijd kunnen we verder en hebben we onze eerst stop in Zelzate.

We zetten onze weg verder maar aan de lichten merken we dat we er precies een paar missen. Dat Lies, Martine en Thomas rechtsomkeer gingen maken na Zelzate wisten we, maar oa. Marvin, Jill en Carlos zijn zoek. Blijkt dat Jill plat stond na de stop, maar ze werd ondertussen vlotjes geholpen door een galante handige Zelzatenaar, vooraleer ook maar één Stuurken kon ingrijpen ! Die Jill met haar charmes!

We eten iets in Terneuzen en kort na de stop wil onze Gerard weer een Gerardke doen ( zijn grote verdwijntruc), maar we sluiten hem in, en hij kan echt niet ontsnappen deze keer!

Het was mijn eerste lange rit sedert ik bij de Stuurkes rijd, en er valt me toch iets raars op : sommigen nemen de term ‘LANGE’ rit wel heel erg serieus op want in de Fina worden zowaar de pantoffels bovengehaald. Dat is toch niet met overnachting, Chris!?

Kristof neemt op het einde de kop nog over van Chris, en we sluiten of met 125 km op de teller aan 26,3 gemiddeld.

Bedankt Jo, en ook aan zijn medeverkenners de afgelopen weken, voor het uitstippelen van deze mooie rit langs Polders en rustige wegen!

Tot volgende week voor een rit naar Oordegem-Balei-Aaigem-Impe

Nele

84 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page