top of page

De blog met de verslagen van alle voorgaande jaren kan je nog steeds terugvinden op https://stuurke1.blogspot.com/

B1 naar Sint-Lievens-Esse op Pasen.

Ondanks het zomeruur en de komst van de paashaas staan er 22 paaskuikens paraat aan de Fina. Thomas DS heeft nog net op tijd zijn paaseitjes gegaard en maakt om klokslag 8.30u onze groep compleet. Martin en Dirk vervoegen ons vandaag wegens het verstek laten van het A-Team. RVV, stage in Spanje en Italië, indoorcycling, … ieder zijn excuus 😉.De rit brengt ons vandaag via Schelde en Dender over Lede naar Herzele en Sint-Lievens-Esse. We starten met bewolking en natte wegen. In Schoonaarde mogen we daarvan de gevolgen al voelen. Een lekke band bij Rita. Ze dacht dat ze achteraan met een leegloper zat maar uiteindelijk bleek haar voorband het probleem te zijn 🤔. Gelukkig is ook haar lieftallige echtgenoot Eric van de partij, waardoor Rita, mits wat gesukkel met een bommetje, snel terug de baan op kan. Onder leiding van Frederik en ondergetekende zetten we onze rit verder. Al gauw verschijnt het zonnetje aan de hemel. De warme zonnestralen doen deugd op de gekromde ruggen. In Hofstade blijkt de route even niet te kloppen. GPS zegt rechts maar rechts is er niets. Volgend jaar toch even de route bijwerken.
Ondertussen zijn we Dirk en Thomas C kwijtgeraakt. Dirk heeft ons slechts eventjes vervoegd en zal vandaag het eerste deel van de rit naar Frankrijk verkennen. Thomas heeft de avond voordien blijkbaar iets verkeerds gegeten, want in Appels dwongen krampen hem om op zoek te gaan naar een sanitaire voorziening. Blijkbaar is hij tot in ’t Peird in Dendermonde moet rijden. Na een soloritje en een stukje met B2 zal hij kort na ons opgelucht in Overmere aankomen.Ondertussen verschijnen de eerste heuveltjes. Chris H vervangt Frederik als kopman. In centrum Herzele draaien we ondanks de verbods- en omleidingsborden de Molenstraat in. Lennert heeft ons de dag ervoor wel gewaarschuwd voor werken, maar tegen beter weten in slaan we dat advies in de wind. Het eerste stuk lijkt perfect te lukken: bergaf en mooie baan. En op het ogenblik dat we op een stuk vernieuwd asfalt komen denken we zelfs dat het ergste voorbij is. Helaas pindakaas. Het laatste stuk is pure modder en een MTB of gravelbike zou zoveel handiger geweest zijn. Gelukkig zijn Stuurkes heel stuurvaardig en Koppenbergsgewijs, zij het minder steil, ploetert iedereen zich een weg tot centrum Woubrechtegem. Dat wordt hoe dan ook kuisen deze namiddag. We nemen even de tijd om een koekje te eten en de modder te laten opdrogen.In Herzele voelen we ons allen even de waardige vervangers van Wout als we over het afgezette parcours van de RVV en door de bijhorende festiviteiten, aangemoedigd door de plaatselijke toeschouwers, rijden. Eens de euforie voorbij nemen Frederik en Chris G de kop over en gaat het in een strak tempo richting Overmere. In Bruinbeke blijkt er plots twijfel over de te volgen weg wat nog even een tricky momentje oplevert, maar gelukkig zonder valpartijen. Veilig en wel komen we op Berlaars grondgebied. Hendrik laat in de Molenstraat nog even de benen spreken en we verdenken Eric VDS ervan te moeten werken aan zijn public relations want in het drukke dorp komt hij zowaar op kop rijden 😊.
We komen aan de Fina na 85km aan een gemiddelde van 30km/u. Mooie rit, mooie groep en tijd voor het eerste terrasje van het jaar. Deze namiddag RVV kijken en fietsen kuisen.


Succes aan Thomas C, Kristof, Eric VDS en Katrien bij hun Paris-Roubaix volgende zondag.
Uw verslaggever op de motor, Filip33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Filmpje van Lara

https://youtube.com/shorts/IZ2-AwTZuqw?si=ee1EplceobqPxMsv

B2 - Melle

Comments


bottom of page