top of page

De blog met de verslagen van alle voorgaande jaren kan je nog steeds terugvinden op https://stuurke1.blogspot.com/

Voor Outer en Heerd!

225 jaar Boerenkrijg, dan mag het al eens speciaal zijn!


In samenwerking met het Boerenkrijgcomité reden WTC De Dorpsvrienden van Uitbergen, en WTC ’t Stuurken van Overmere daarom vandaag samen 3 aangepaste verbroederingsritten langs Boerenkrijg locaties.


Het is nog vakantie dus vele afwezigen, maar we waren toch met 60 op stap. Start & finish waren aan de Sporthal. Bij de terugkomst kregen we lekkere sandwiches van het Boerenkrijgcomité, volgende een attentie van De Dorpsvrienden met een toepasselijk Boerenkrijgbier, en eentje van ’t Stuurken met een Etixx reep. De drie verenigingen hebben ook nog eens getrakteerd – het was heel fijn zitten op het terras!


De A/B1 groep ging van start om 8h voor 100km langs Gijzegem en Wieze richting Opwijk. Vanuit Steenhuffel ging het naar boven langs het mooie kasteel van Bornem. Café’s worden uitstervend erfgoed, onze geplande stop langs de Schelde was wegens ziekte dicht – snel een koekje binnen en richting Dendermonde. Voor de raspaardjes werd nog een vrijaf gegeven zodat de overgebleven stoom eraf kon. Netjes op tijd kwamen we toe aan de sporthal, 100km op de teller met een mooie 30.5km/h.


De B2 groep ging om 8h30 van start. De oorspronkelijk rit wordt wat aangepast wegens het feit dat de Mirabrug onderbroken is, en 2 WTC Uitbergers nemen eerst de kop voor hun rekening richting Waasmunster en Hamme. Na 35km is het wat zoeken naar een café dat op dit uur al open is, maar het moet en het zal, want B2-Stuurkes wijken niet graag af van hun vaste gewoontes 😉Na wat draaien en keren en zoeken vinden we toch onze reddende engel in café De Engel in de Sint-Baafswijk in Hamme, en we krijgen er nog een processie die zich voltrekt voor onze ogen bovenop, inclusief allerlei kerkbeelden die meegedragen worden op de schouders. Na de stop wordt de kop overgedragen aan de Stuurkes, via Moerzeke en Grembergen. Met een gezwind tempo komen we terug aan in de sporthal, met 66 km op de teller aan 27,5 km/h.


Ook de C groep ging van start om 8h30. Er worden snel wat foto's genomen van de groepen B2 & C. We vertrekken richting Kalken. Sandra & Odilon nemen de kop à 24/u, een goed tempo voor allen. Mooie rustige baantjes in eigen streek, straatje in en uit, langs de kapel van de Boerinnengilde naar het Molsbroek in Lokeren. De zon is van de partij ; er wordt veel bijgepraat en kennis gemaakt onder elkaar.Via Grembergen houden we na 37 km halt in Café Turfput, net terug geopend met nieuwe uitbaters. Goede locatie voor Gerard, net naast zijn deur ! De ogen van Theo & Odilon blinken ook bij de verschijning van de uitbaatster :-) Er worden moppen verteld; de sfeer zit opperbest ! Daarna naar de sporthal met 50 km op de teller. Een gezellige sfeer onder de beide clubs.


248 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Filmpje van Lara

https://youtube.com/shorts/IZ2-AwTZuqw?si=ee1EplceobqPxMsv

B2 - Melle

Comments


bottom of page