top of page

De blog met de verslagen van alle voorgaande jaren kan je nog steeds terugvinden op https://stuurke1.blogspot.com/

B1 naar Westdorpe Koewacht

Een nieuw seizoen, nieuwe tenues, nieuwe en oud-bekende Stuurkes, nieuwe benen … Na de obligate groepsfoto bestijgen we ons carbonnen ros voor de eerste officiële kilometers van het seizoen. Geen Thierry of Peter C om de kop te trekken. Zij wagen het dit seizoen bij de A’s. En bij afwezigheid van Eric en Jochen nemen nieuwkomer Frederik en ondergetekende het voortouw voor onze rit naar Westdorpe – Koewacht.

85 km vlakke wegen richting onze noorderburen. Een beetje wind, vooral in de eerste fase licht in ons voordeel.  Als we Strava mogen geloven is er deze winter al veel getraind, dus we houden er toch al een redelijk strak tempo op na. We spreken af om onder de 32 te blijven. Aan het gekwebbel en gelach in de achtergrond te horen lijkt iedereen vlotjes te volgen. Dat belooft voor het vervolg van het seizoen.

In Wachtebeke spotten we een ooievaarskoppeltje. Al er iets spectaculairs gebeurt onderweg mogen jullie het ook weten 😉. Er wordt gesuggereerd om een toeristisch luik aan de ritten te koppelen.

Eens het geplaveide Westdorpe voorbij laten we het kopwerk over aan Thomas DS en Patrick G. In de buurt van Koewacht wordt de druk voor Thomas C te groot. Er wordt gestopt voor een korte plaspauze. Een ideaal moment om ook de repen en gellekes te verorberen. In Zwaanaarde dwingen werkzaamheden ons nog van de route af te wijken en blijkbaar moesten we over de brug van den Heikant, en niet er onder, maar uiteindelijk geraken we zonder problemen terug op Overmeers grondgebied.

De kop is er af. Ik heb Roubaix-gewijs Thomas C en Kristof zien dartelden over de zeldzame kasseistroken en Katrien haar grootste verzet zien duwen. Thomas DS zocht in de nasleep van de Strade nog enkele grindstroken op en Johan mag zich deze week de bergkoning van Lindestraatbrug noemen. De winterverhalen en ambities zijn uitgebreid aan bod gekomen, de spankracht van de nieuwe tenues uitvoerig besproken. Er blijkt hier en daar toch nog wat wintervet te moeten verdwijnen, maar die nieuwe benen blijken bij iedereen al vrij goed te zijn.  We komen rond 12.00u aan bij ons stamcafé met een gemiddelde van 29,7km/u. 

Gezocht voor de volgende ritten: een fotograaf voor bezwarend beeldmateriaal en een boekhouder om de gelederen te tellen.

 

Filip32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page