top of page

De blog met de verslagen van alle voorgaande jaren kan je nog steeds terugvinden op https://stuurke1.blogspot.com/

Uitstap naar Doornik

We staan met 10 Stuurkens klaar, waaronder 2 vrouwtjes, Rita & Katrien.

Kristof zijn bandenspanning staat véél te laag, maar da's goed zo, die man is sterk genoeg :-)

Het is véél te fris voor de tijd van het jaar, maar wel droog, da's het belangrijkste.

Iedereen heeft er zin in. Zoveel goed geluimde collega's.... plezant om zo te vertrekken !Martin heeft voorbij Geraardsbergen een lekke band.... maar we zijn terug vlug weg... trouwens een prachtig parcours Martin voorbij Geraardsbergen, steeds op en af, zo'n leuke kleine baantjes, met hier en daar wat slijk, maar dat nemen we d'er graag bij.

We zijn nog voor de middag in Doornik. Aan ons terras van de vorige keer hangt een bordje "TE KOOP".... da's minder... we zijn daar de vorige keer blijkbaar té gierig geweest...In het centrum van Doornik vinden we een bakker, met héél wat lekkers.

Kristof vindt het zo fijn dat nu A&B eens samen rijden en bestelt er twee grote taarten voor onze groep op zijn rekening. Bedankt Kristof ! Jij mag elk jaar meerijden !!!! én nog te vermelden : De voorbehoedsmiddelen liggen er zo maar verspreid op de weg in Doornik Centrum... wat gebeurt hier alllemaal 's nachts???? "daar kan jij nog alleen nog maar van dromen" ! zegt de Ferre tegen Eddy ! heu heu...We nemen een kiekje voor de vijfkoppige kathedraal, het is toch zo'n imposant gebouw, dat kunnen we nie laten :-)We doen daarop 'n terrasje, maar het is niet zo aangenaam, het is slechts 12 graden... brrr

Op de terugweg wordt er goe doorgereden, want we moeten warm krijgen hé zeg !

Wat een prachtige paronama's !!! Toch uitkijken door bruine drek op de landbouwbaantjes, het onweer heeft hier ook goe huisgehouden zeg !We naderen nu vlug Vlaanderen, de helling La Houppe komt in het verschiet, hier smijt Maurits zijn kaarten te vlug op tafel, maar ja, dat laten niet iedereen zomaar gebeuren... Boven op de helling houden we een korte rustpauze. Martin drinkt hier zijn eerste cappochino in zijn leven ! Voor Martin is dat drankje onbekend, hij lust liever "irish coffee"... :-)Nadien nemen we er nog den Berendries bij én De Vlamme... nu we toch bezig zijn? iedereen heeft toch goeie benen vandaag !Voor het opdraaien van De Vlamme heeft Ronny heel wat geluk bij een ongeluk : hij geraakt met zijn achterwiel in een diepe gleuf in het wegdek, hij raakt er met veel moeite uit, en maakt daarop een serieuze zwieper, gelukkig geen tegenliggend voertuig geraakt... maar het is toch efkens verschieten en bekomen voor ons allemaal.... Het achterwiel van Ronny is beschadigd, maar toch geen ongeval, oef !

Erik heeft nog wat werk aan mankementen aan de fiets van Hendrik & Rita, maar Erik is technisch genoeg onderlegd, zodat elkeen terug verder kan !


In Houtem doen we nog 'n terrasje in DE GOUDEN LEEUW. Nagenieten van de toch zo'n mooie rit.... Iedereen tevree terug op het achterwiel van de Ferre.... goeie benen, die Ferre, hoog tijd dat die terug voltijds begint te werken !

We hebben 180 km op de teller met méér dan 1,500 hoogtemeters en 26,6 gemidd.


Het was een héél fijne uitstap met fijne collega's !!!! Mau


ps: én Robin, de volgende keer doen we deze rit op een zaterdag, je hebt gelijk !148 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page