top of page

De blog met de verslagen van alle voorgaande jaren kan je nog steeds terugvinden op https://stuurke1.blogspot.com/

Stoneman Arduenna


Als je graag fietst, fan bent van lange ondernemingen en dat alles liefst nog eens doet in een sprookjesachtig decor, dan ben je bij de Stoneman Arduenna aan het juist adres! Roland Stauder, zelf ex-professioneel mountainbiker, wou na zijn carrière mountainbike-uitdagingen uitwerken met als doel mountainbiken én natuurervaring centraal te stellen. Eén van die uitdagingen vindt plaats in België, met name de Stoneman Arduenna: 176km mountainbiken met 4000hm in de Oostkantons . Geen wedstrijdstress, geen gps/strava nodig... gewoon een ouderwetse routekaart, ponskaart (die jezelf perforeert op de verschillende start- en stempelpunten) en oerdegelijke pijltjes volgen(die in tegenstelling tot wat mijn ervaring elders is, hier écht voldoende zijn om op te navigeren). Wij hadden als doel deze tocht te rijden in 1 dag (de "gold-uitdaging").
Om iets voor 7u in de ochtend vertrokken we voor wat een zalig, maar (zal voor mijzelf spreken;)) zeer pittig avontuur zou worden! Al snel ging onze hartslag de lucht in bij het hotsen en botsen over worteltapijten, stenen,... De steile klimmen zorgden dat mouwstukken, vestjes... snel overbodig waren. Voor we het goed beseften, reden we in korte broek, korte mouwen onder een zalig zonnetje. Hoewel het enerzijds echt genieten was, maakte de afstand de tocht ook slopend. Maar de smalle dalen, kronkelende beken, geurige bossen, kleine dorpjes en het "geen kat op de baan (of liever geen kat in den bos)"-gevoel, maakte veel goed!

Hoewel Bart dit alles spelenderwijs verteerde, was op km 143 een camping met terras vlak aan de rivier een godsgeschenk op ons pad, waarbij een gevoel van ultiem geluk me overviel. Na een bierplank en het tanken van wat koffie, cola en Westmalle (ja, voor sommigen onder ons was dit een sneukeltochtje;-)), waren we klaar voor de laatste 35km.


En zoals het wel eens gaat, het venijn zat toch ook wel in de staart. Nog enkele stevige klimmetjes en (technische) afdalingen maakten de verlossing van het binnenrijden van St.-Vith nog wat groter. Na een douche en het bezoek aan de plaatselijke pitta-bar, waren we klaar om na te dromen over ons avontuur. Eindigen wil ik met het bedanken van Bart voor het fijne gezelschap.

Groetjes Michiel!

Dikke proficiat ook van mijnentwege Michiel! Dit was een enorme prestatie! Nu zijn we wel klaar voor de hoofdplat; De BeMC van 18 tot 21 mei in La Roche.


Voor wie ook eens het Stoneman avontuur wil beleven https://www.stoneman-arduenna.com/nl/47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page