top of page

De blog met de verslagen van alle voorgaande jaren kan je nog steeds terugvinden op https://stuurke1.blogspot.com/

Ronse Kanarieberg - Ladeuze

Bijgewerkt op: 28 jun. 2021

Het is echt een aangenaam fietsweertje, niks koud en weinig wind.

We zijn met 13 voor een héél mooie rit naar Ronse.

Maurits & de Ferre warmen de boel op richting Wetteren. Daarna komen de gebrs Kevin & Robin. Op de kasseien van Roborst dorp wordt een eerste keer goed doorgetrokken, de hartslagen naar het donkerrood....

We naderen de Zwalmstreek. Op de lange Korsele wordt ook nog eens goed doorgevlamd ; nadien de Berg ter Stene naar beneden duiken tegen 60 km/u....da's het mooiste moment van de voormiddag volgens de verslaggever !!! in Schorisse voelen we wat gedruppel, maar het "mag regenen, als de banen maar droog blijven" zei Theo vroeger :-)

Voor Ronse hebben we nog 3 km vals plat ; Marty regelt het tempo goed zodat iedereen op zijn gemak zit... "FABIAN ZOU FIER ZIJN OP U MARTY !!! DIKKE DUIM !! "

De Kanarieberg op, een kleine km lang, met een gemidd van 9 %, hoog in het bos wijst de teller 12 % aan. Robin toont zich de snelste. Het is prachtig in het MUZIEKBOS, een domein van 110 ha, een zalig stukje natuur... Maar we hebben geen tijd om veel te genieten... Een beetje verder volgt de steile Ladeuze, tot 16 %. Robin toont terug zijn klimmersbenen.Na een 70-tal km doen we een terrasje op de Markt van Oudenaarde.

De Ferre & Eddy houden hier een conversatie, maar deze is niet voor publicatie vatbaar.... we zullen dit catalogeren onder "vertrouwelijke mannenpraat"! :-)

Op de terugweg krijgen we wel tegenwind, we rijden langs Gavere naar Melle.

Marty etaleert zijn schitterende form, de jongeren naast hem (Michaël, Kevin, Robin, Kenneth), maar ook onze Koen & Hendrik laat hij alle kleuren van de regenboog zien :-),... In de laatste rechte lijn voorbij Wetteren zakt het tempo niet meer onder de 40 km/u... iedereen in goede conditie mannen ! Mooi !

We hebben 110 km op de teller - 31 km/u gemid - 700 hms.

Mau


De hardrijders vandaag : Marty - Kevin - Robin - Kenneth - Michaël - Hendrik - Ferre - Eddy - Maurits - Martin - Dirk - Bart - Koen

72 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page