top of page

De blog met de verslagen van alle voorgaande jaren kan je nog steeds terugvinden op https://stuurke1.blogspot.com/

Rodeland - beroemd voor de rode baksteen

Na 5 weken mijn stalen ros niet beklommen te hebben maakte ik afgelopen zondag kennis met de groene, heuvelachtige omgeving op een boogscheut van Gent. Allé kennis eerder liet ik me verrassen…. Typisch daar zijn de weilanden, akkers, kleine bossen, molens maar vooral de uitgestrekte heuvelachtige vergezichten. We fietsten via Kalken naar Melle, Merelbeke, Oosterzele,… We hielden stop aan een zeer gezellig caféetje, eentje om op onze lijst te zetten, gezelligheid à point - Het Plankierke - voor de Stuurkens opgevoed in algemeen beschaafd nederlands ; Het gootplankje voor de stoep. Gezelligheid à Point maar aan efficiëntie kon er nog gewerkt worden, zo kregen de frisdrankdrinkers eerst hun aperitiefje en de Duvel drinker zijn drankje pas veel later. Met als gevolg dat Freddy een Ad Fundum-ke moest doen. De eerste km’s na de stop voelde Freddy meermaals het zuiver bronwater :) terug naar boven komen, we gaven de tip om volgende keer ook een Fris drankje te drinken maar daarvoor paste hij.

Ik was alvast blij met mijn cola-ke en koekje want we waren als een sneltrein vertrokken en dat in combinatie met heuvelachtig gebied…

Het tempo blijft de hele rit stevig - eerst dacht ik dat het aan mij lag maar eens op het terras waren er toch nog enkele die zeer blij waren te zitten.


Tevreden, met 75km op de teller aan een gemiddelde van 27


Even nagedacht over de titel van het verslag.

Optie 1: Arthur Shelby van Peaky Blinders gespot in Overmere —> Tip check Paul Mertens

Optie 2: Tussen de kader hangen (wat ik gedacht had dat ging gebeuren na 5 weken niet te trappen maar dus niet het geval bleek te zijn)

Optie 3: Rodeland gekend voor zijn voormalige baksteenindustrie namelijk de rode baksteen


Het is de 3de optie geworden :)


Sportieve groeten

Lies54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page