top of page

De blog met de verslagen van alle voorgaande jaren kan je nog steeds terugvinden op https://stuurke1.blogspot.com/

Rijden is rijden!

Een pak Stuurkens klaar aan de FIna deze morgen voor de 2e rit van het jaar, fijn als het seizoen zo start!

Alle ploegen zetten aan, voor de B1 vandaag richting Olland. Eric & Jochen nemen de kopstart - door werken in de Bontinckstraat wordt de route aangepast, maar we vinden zonder problemen de weg naar Lochristi. De wind is al goed te voelen. Er komt wat gedruppel, wat sneeuw - en een beetje later zie ik op de GPS het ene na het andere WhatsApp bericht verschijnen. Lezen lukt niet (want niet veilig als je op kop rijdt), maar er begint toch iets te dagen, de berichtjes komen van leden die er waren deze morgen? Valpartij? Hmm...nee, want ze komen uit verschillende groepen. Toch een koffiestop ingelast? Geen idee.


We ploegen ons verder door het ijs, de sneeuw en de snoeiharde koude regen. We zien elkaar nauwelijks nog rijden en moeten roepen om elkaar terug te vinden in de witte mist. Wie kan rijdt dicht tegen elkaar om toch een beetje warm te blijven, en we gaan ergens aan de deur kloppen om te schuilen waar we soep krijgen om wat op te warmen.Het had gekund maar zo erg was het niet ;) Er stond zeker een strakke koude wind en er viel ook wat sneeuw, maar ons Evi is terug net als Marieke en er werd vlot getettert dus zo koud was het nog niet. Patrick neemt even over naast Eric, en een beetje later komen de dames zelfs mooi vragen of we kunnen stoppen om een koekje te eten.

Zo gezegd, zo gedaan - en terug op weg naast Eric richting Stekene. De wind zit goed op kop, stevig stukje tot we afslaan richting Lokeren waar Katrien komt komt overnemen.


Vlotjes naar de Fina met een flinke 29.3 km/h ondanks de stevige tegenwind. Bij het binnenkomen krijgen we zowaar applaus van de andere stamgasten. 't Weer was niet alles, maar in Olland viel het al bij al nog mee.


Volgend week nieuwe rit richting Sint-Lievens-Esse!253 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Filmpje van Lara

https://youtube.com/shorts/IZ2-AwTZuqw?si=ee1EplceobqPxMsv

B2 - Melle

Comments


bottom of page