top of page

De blog met de verslagen van alle voorgaande jaren kan je nog steeds terugvinden op https://stuurke1.blogspot.com/

Naar de "Hameau des Papins"

Bijgewerkt op: 14 jun. 2021

Om 07u30 staan 11 dapperen startensklaar. De gebrs Kevin en Robin zijn er, Dirk, Martin, Ferry, Hendrik, Maurits, Michiel, Marty, Michaël en Bart,Een prachtige rit vandaag op ons programma... om van te smullen !

Eindelijk hoogzomer, en het eerste uur wordt héél voorzichtig gereden, we weten wat ons te wachten staat ! In een bocht in Erpe-Mere gaat onze Hendrik onderuit op de steentjes... ai ai ai... kasseibrand ! Gelukkig is de fiets ongedeerd. En Hendrik kennende, weer de fiets op en vooruit ! Wat verder heeft de Ferre een leegloper... en blijkbaar kost hem dat 2 onderbandjes :-)We zitten vlug in de heuvelzone voorbij Lessines. Onbekende hellingen in het prachtige "Pays des Collines", met schitterende panorama's, we komen ogen tekort.

Na een goeie 60 km volgt de apotheose van de dag : de fameuze helling "HAMEAU DES PAPINS", een goeie km lang, door velen gevreesd, want er zit een lang stuk in van 16% stijgingspercentage. "Hier is het scarten", als zelfs Lampaert dat zegt, dan weet je het wel. Michiel rept zich als eerste op de top van de helling.

Daarna is het genieten langs onbekende heuveltjes.


We vinden pas een café open in Schorisse na 75 km, niets te vroeg, want iedereen heeft nood aan koud drinken. Op de terugweg hebben we nog de Berg ter Stene als voornaamste helling.

Een grote dank vandaag aan alle koprijders, vooral de jongeren, die loodsten ons 120 km à meer dan 30 km/u gemidd. over 900 hoogtemeters.

.Mau


Klik voor deze prachtige route : A_HAMEAU DES PAPINS 2021

127 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page