top of page

De blog met de verslagen van alle voorgaande jaren kan je nog steeds terugvinden op https://stuurke1.blogspot.com/

Lombeek Zandbergen - het pajottenland in al zijn glorie !

Vandaag terug een ritje naar het schone Pajottenland.

We zijn met 12, en het is eindelijk eens zomer ! Joepie !!

Maurits & Fabian nemen het eerste uur de kop aan een gezapig tempo.

We houden even halt in Berlare, Eddy is ongerust en denkt dat zijn velg gebroken is van de slag in een put... verkeerd gedacht... "Eddy hoort anders niks, en dat hoort hij" zegt Ferre...Langs Wieze naar Opwijk, dan naar Asse. Hier begint de dolle pret... We vinden nooit het goede ritme, veel te veel bochten, Ondertussen is Robin kopwerk komen doen.

links rechts, rechts links, steeds draaien en keren, op en af langs St Martens Bodegem en Schepdaal. De landbouwbaantjes zijn opgedroogd... het is zand geworden ipv slijk, oef ! De natuur oogt zo mooi en rustig in deze prachtige streek... niet te geloven dat dezelfde natuur zo tekeer kan gaan zoals afgelopen WE in de Ardennen... We houden halt in een klein cafeetje, met een niet zo vriendelijke bazin. Er zijn nog mensen die tegen hun goesting werken. "Volgende keer stoppen we in Meerbeke, bij de sympathieke Linda" zegt Martin !

In OLV Lombeek moeten we de Hunselberg omhoog,, een lastige kuitenbijter tot 13%.

De deur staat achteraan open vandaag, vooral voor onze reporter ! :-) Onze Dirk is portier achteraan, én hij doet dit uitstekend !

Langs Pollare de Flierendries omhoog, de laatste helling van de dag. Sven neemt wat voorsprong en neemt foto's langs de weg.We rijden door het prachtig natuurgebied DE WELLEMEERSEN met de mooie elegante houten brug, 250 m lang, nieuw sedert 2016 uitsluitend voor voetgangers en fietsers,

Onze nestor Martin geniet van deze rit, "de mooiste rit van het seizoen" is zijn uitleg, maar hij wenst er wel het een en ander aan te wijzigen :-)

Onze Fabian is bijna terug de oude, want hij deed bijna de ganse rit kopwerk :-)

We hebben 110 km op de teller, bijna 700 hms en 29,5 avs.

Mau


49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page