top of page

De blog met de verslagen van alle voorgaande jaren kan je nog steeds terugvinden op https://stuurke1.blogspot.com/

La Houppe

Een magere opkomst, we zijn met slechts 8 voor één van de mooiste ritten van het jaar, richting Flobecq, en dan weten we het, véél zweet op de buis deze voormiddag ! Dirk is er, samen met Mau, Martin, Ferre, Kevin, Robin, Chris, en Hendrik.

Het goeie weer laat het volledig afweten, véél te koud, én veel te veel wind, al weken aan één stuk.... Het is echt niet aangenaam om te vechten tegen zo'n koude wind, Kevin & Robin nemen gelukkig het voortouw !

Op een strook van 15 km hebben we verschillende hellingen : PIJPERZELE, TEN BOSSE, HOOGBOS, PLANCHETTES, constant op en af, en dat nog voor LA HOUPPE. Wat is het mooi fietsen door de bossen langs de Toepkapel in Brakel... :-) De natuur ligt er natuurlijk zo prachtig bij, groener kan niet met al die regendagen ! We worden opgehouden door een leegloper van Martin, een fijn stekertje in zijn band...

LA HOUPPE is 2.800 m lang, met een max van 10%. Een schilderachtige mooie klim, de haarspeldbochten tussenin het groene loverbos geven je even het gevoel dat je in de TOUR zit :-) Onze Robin kroont zich tot koning van La Houppe !

We vinden hier een verdoken brasserie "de la houppe" - Martin trakteert voor zijn verjaardag, hoe oud onzen ouwen dan wel is durven we niet te vermelden :-)

De brasserie is heel fietsvriendelijk, hier komen we nog terug, zegt Martin !

In Sint-Maria-Horebeke rijden we nog over BERG TER STENE, 1.300 m met een max van 9%. Daarna volgt nog onze gekende "karreslag" van 20%. Oef... 't ergste is nu wel voorbij...Voor Dikkele hebben we nog heel wat wegenwerken, waardoor ons gemiddelde volledig naar beneden wordt gehaald :-(

De temperatuur op onze Garmin vermeldt nu 10,9°Celsius, gevoelstemp 5°. Niet abnormaal, volgens Frank De Boosere !??? Frank De Boosere is zeker NIET onze vriend !

Het laatste half uur krijgt Ferre "het zot in zijne kop" en wordt ons groepje op een lintje getrokken... én den ouwen geeft volop steun... Taaie Hendrik krijgt krampen , maar Hendrik kennende, daar bijt hij losdoor... "de Ferre zal zijn Maria toch iets beloofd hebben als jong gehuwde" zou Eddy zeggen...

We hebben 110 km op de teller en meer dan 900 hoogtemeters, 29,5 avs,

Mau


105 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page