top of page

De blog met de verslagen van alle voorgaande jaren kan je nog steeds terugvinden op https://stuurke1.blogspot.com/

Ja ja het is zover !

Jaja!

Het is zover, het seizoen 2024 start bij 't Stuurken! 


Waar rijden we morgen naartoe?Awel, kijk eens op het programma dat je via de mail kreeg, of op de website waar zowel het programma staat als een kalender terug te vinden is.


Het regent, het regent – de pannekes worden nat.

Dju, da’s spijtig. Als het vooraf heel duidelijk is, wordt de rit de avond voordien afgelast via WhatsApp. Een twijfelgeval volgt een halfuur-kwartier voor de rit via Whatsapp. Het staat iedereen altijd vrij om te rijden, regen of geen regen.

Stoppen wij ne keer voor te drinken?Dat hangt ervan af. B2 en C stoppen altijd – A en B1 stoppen voor ritten die starten om 8h30 of vroeger. Zij stoppen dus niet bij ritten die starten om 9h. 


k Zou ne keer kunnen drinken.Wij ook. De inleg houden we op 5 Eur, maar daar heb je deze tijden in het beste geval nog 2 frisdranken of 2 gewone pintjes voor. Dus geen sterke bieren, geen tennisballen of ander lekkers. We rekenen erop dat iedereen eerlijk minstens inlegt wat zij/hij consumeert. 


Ik ga er eens een goeie lap op geven!Heel goed, maar we rijden steeds achter de kopmannen/kopvrouwen. Zij en enkel zij geven de vrijaf. De kopvrouwen/kopmannen worden niet voorbij gereden.


Ik weet de weg beter. Of mijne GPS weet de weg beter.Proficiat. Maar de kopvrouwen/kopmannen bepalen de weg. Ook als er een GPS rit op de site staat, volgen we voor de veiligheid altijd de kopvrouwen/kopmannen zodat we geen kopstaart botsingen krijgen.


Allemaal naast elkaar is plezant.Vooral op een terras. Op de weg houden we ons echter aan de verkeersregels – waaronder netjes met 2 naast elkaar en achter elkaar. Ook de vrijaf is geen reden om de verkeersregels overboord te gooien. Een profcontract zit er niet meer in, we doen dit voor de ontspanning. 


De zwakke moeten eraf!Toch niet, samen uit – samen thuis. We laten niemand achter, en al zeker niet als die persoon aangeeft zich niet goed te voelen. Er blijft altijd een ander Stuurken bij een lid dat zich niet goed voelt!


’t Is altijd iets met die groene!Allemaal goed en wel, maar wij smijten geen afval op de grond. Geen. Afval neem je mee in je achterzakje, en deponeer je in een vuilbakje ergens.


Wat is t’ jong? Kom ’t es hier uitleggen!Verkeersagressie neemt toe, ook naar wielertoeristen – dat merken we. Maar blijft altijd hoffelijk en vooral kalm. Laat je niet meeslepen in een mogelijk conflict op de weg, en hou onze goede naam in ere (de enige uitzondering zijn Anderlechtsupporters*). 


Veilige start van het seizoen!

*(dat was voor te lachen) 9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page