top of page

De blog met de verslagen van alle voorgaande jaren kan je nog steeds terugvinden op https://stuurke1.blogspot.com/

In de Roman streek - zonder de cola.

Het goede weer doet de Stuurkens buitenkomen, met 23 of 24 richting Vlaamse Ardennen.


Langs gekende wegen nemen Thomas & Eric ons op sleeptouw. Het eerste momentje wordt de volledige Lange Munte. Het tempo wordt strak hoog gehouden, niemand goesting om eens los te gaan. Maar omgekeerd wordt er ook niemand gelost - wat ervoor zorgt dat er geen momentje repos is voor de kopmannen aan het einde, 't is direct doorrijden. We nemen er ook afscheid van Jill, Kristof, Chris en Maarten (?) die nog andere plannen hebben.Langs de Molenberg maar niet erover, De eerste klauterpartij is die via Strijpen & St Maria Horebeke naar boven. Een paar kilometer gestaag naar boven, en uw reporter voelt het toch even kraken langs alle kanten na lange afwezigheid. Boven kunnen we even bijkomen, en via de Roman brouwerij gaat het richting Edelare - die we naar beneden rijden aan 45km/h, da's nog altijd 7 km/h minder dan Wout z'n tijdrit - gemiddeld.


De gevreesde Vlaamse Ardennendreef op. Een wielertoerist die voor ons opdraait, stapt ook maar meteen af. De Stuurkens zijn wat meer gewoon, we passeren een chiro kamp met opzwepende muziek, dat helpt. Fantastische uitzicht horen we Brendy zeggen, het zal best.


De Volkegem, juist. Die waren we vergeten - die zat er ook nog in. 't Is niet zonder reden een van de zwaardere ritten van het jaar. De dorst komt opsteken, maar Thomas wil absoluut geen Roman cola. Gelukkig vinden we een geschikt terras, en de mens heeft gewone cola. Moeilijk zijn we niet.
De terugweg wordt aangevat, en er staat best wat wind. Bram komt mee op kop, en er wordt later nog gewisseld met Ronny. We bollen de Fina binnen na een dikke 95km en 550hm met 28.9km/h. Netjes binnen de B grenzen ;)

88 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page