top of page

De blog met de verslagen van alle voorgaande jaren kan je nog steeds terugvinden op https://stuurke1.blogspot.com/

Een slippertje, een schone poeze en witverlies.

Met 19 B's ondanks de aangekondigde reden richting Volkegem en Leberg. Denny staat er ook met de MTB, efkes gaan losrijden 's ochtends.


Over de aanloop niks te melden, behalve dat de kopmannen niet doorhadden dat het tegenwind was. De tijd dat er nog vrijaf werd gereden op de Betsberg is ook voorbij - het tempo ligt zo hoog dat niemand er nog zin in heeft. Een Ineos'ke doen.Het eerste momentje is in Oudenaarde, net voor ons komt een 4x4 de weg op en die slipt in alle richting, gaat een paar keer rond de as en kan nog net een huis ontwijken. Een iets te enthousiaste chauffeur met een bijna foutgelopen break-out.


De Volkegem is de eerste van de dag - een gekende klauterpartij. Vandaar gaat het naar de Leberg - het gaat hard in de afdaling, en Mon heeft een leegloper vooraan, niet de beste combinatie. De ervaring telt en hij laat zich mooi uitbollen de zijkant, nieuwe tube erop en voortsch. Stukje Haaghoek tot groot plezier van Kelly, een echte kasseifan. De Leberg op met een stevige uitloper, en de troepen verzamelen op weg naar de tussenstop.Mooi droog op het terras, en we krijgen het gezelschap van een mooie witte poeze. Al eens kijken op TV binnen maar nog geen Nina Derwael, dan maar terug naar huis.


Het tempo gaat nog wat meer de lucht in, veel tijd om te denken is er niet - en om te roepen dat het trager moet is er geen adem meer. Vanaf Serskamp krijgen we regen over ons hoofd, en Peter V begint te schuimen. Enfin, zijn broek dan toch - we hopen dat het aan het wasmiddel lag. Of het corona-proof is weten we niet.Regen of niet, we ploffen ons op het terras - al gaat het nadien toch nog naar binnen. Waar Brendy & Katrien hun afdruk nalaten.


Tot de volgende!

130 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page