top of page

De blog met de verslagen van alle voorgaande jaren kan je nog steeds terugvinden op https://stuurke1.blogspot.com/

Een kodde, twijndraad en ook een beetje lutsen

C1 naar Ottergem


8u30, Ik schat een 10 a 12 tal C1's aan de start.

We vertrekken richting Kalken, meteen aan een stevig tempo, mezelf en Gerard onze blikken kruisen elkaar en lijken te ons af te vragen waarom we niet in ons bed zijn gebleven deze morgen.


Lies en Jo trekken de kop aan een stevig tempo met toch wel wat tegenwind, en hoe sterk Lies ook is laat ze toch Ronny na een 20 tal km haar plaats innemen naast Jo om de kop te nemen.


Na een 25 tal kilometer houdt Gerard het voor bekeken en roept ons toe "we zien elkaar in Houtem" en slaat rechtsaf, enige probleem is dat wij niet naar Houtem rijden.


Ronny blijft maar roepen dat er putten in de weg zijn, en er zijn er heel wat, ik stel voor dat we gewoon vanaf volgende week "vlak" roepen als het er effe goed bij ligt.


We houden na 32 km halt aan de Dievenput waar we even kunnen uitblazen van de steile stukjes die we voor de kiezen kregen. Nele heeft haar mondmasker vergeten en moet de volgende 30 km met een volle blaas aan de slag.


De terugweg verloopt heel vlot en we trekken het gemiddelde van 26 naar uiteindelijk 27.3 km/u


We komen als eerste aan in de Fina en eens neergezeten komt de onderbroeken humor nogmaals naar boven en leert Freddy ons paling vangen met een "kodde" en een "Twijndraad" vanuit zijnen goeien ouwen tijd.
Gerard strompelt ook het terras op, hij heeft ook 60 km achter de kiezen maar niemand weet waar hij het laatste uur echt uithing.


We overleggen nog even over onze nieuwe aanwinst Jo Wille, hij doet kop, is sympathiek, hij drinkt graag enen en blijft af en toe hangen, alle voorwaarden voor een volwaardige C rijder zijn voldaan en is bij deze volledig ingewijd.


Officieel, Welkom Jo!!


Uw reporter, Mario

116 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page