top of page

De blog met de verslagen van alle voorgaande jaren kan je nog steeds terugvinden op https://stuurke1.blogspot.com/

De Paterroute - vlammen met Iron Man Sven

De Paterroute, één van de mooiste én pittigste routes in onze streek ! We starten met een mooi groepje van 13, de fam Maes Hendrik, Sven, Michaël, en Fabian, Martin, Ferre, Eddy, Koen, Kenneth, Kevin, Michiel, Dirk & Maurits.

We hebben allemaal goesting om te rijden, het snot uit de neus ! Het weer is ideaal, goeie temperaturen en weinig wind.

Sven begint eraan met Maurits en daarna Ferre naast zich, een mooi tempo, niet rapper dan 32/u is er afgesproken :-) richting Wetteren.

De “Paterroute” start in Herzele, via Steenhuize Wijnhuize, langs Deftinge, St-Maria-Lierde en Hemelveerdegem. Overal een lichtgolvend landschap waarin hier en daar een dorpje verscholen ligt. Heel mooie route met fraaie uitzichten.Altijd op en af... draaien en keren... Voorbij het mooie bronzen paard op het kerkplein van Hemelveerdegem duiken we links naar beneden en vlammen, vlammen...Het gaat loeiend hard, liters zweet laten we achter op het asfalt...de Waesberg is de laatste én lastigste beklimming van de dag. Bovenop de Waesberg hebben we ’n schitterend uitzicht op het natuurreservaat “Uilenbroek” en het “Parkbos”, een aanrader voor wandelaars en natuurliefhebbers...Weinigen van onze groep hebben dit natuurgebied gemerkt http://www.natuurpuntzwalmvallei.be/res_par_parkbosuilenbroek.html

Na de afdaling en nog wat draaien keren langs o.m. de "Ronny"bocht zijn we vlug terug op het grondgebied van Herzele, waar we efkens halt houden. Via Borsbeke, Houtem en Oordegem gaat het terug richting Overmere. Fabian & Michiel & Kenneth doen ook 'n flink deel van het werk naast onze IRON MAN Sven, die met "gouden" benen blijft ronddraaien... Reeds om 11:20 uur arriveren we op de heimat. Iets meer dan 600 hoogtemeters en 90 km op de teller ; gemiddeld 32,2/u, een nieuw record voor onze Paterroute ! ;-). Proficiat aan alle 13 Stuurkens, jullie conditie is goed mannen ! !!

Volgende week een nieuwe vlakke rit langs Nieuw Namen, met stop in de Oude Statie, de Ferre zal tevreden zijn !

Mau142 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page