top of page

De blog met de verslagen van alle voorgaande jaren kan je nog steeds terugvinden op https://stuurke1.blogspot.com/

De kids-Donktriatlon - je wordt er vrolijk van!

Sportdag vandaag rond het Donkmeer met de Donktriatlon, en voor de eerste keer een kids versie. 't Stuurken was gevraagd om begeleiding te voorzien tijdens het fietsen, en als het even kon ook tijdens het lopen. Tuurlijk kan dat. Al werd in de loop van de week toch besloten bij de eersten een moto te plaatsen, want die kunnen een eindje fietsen.


Starten met een verkenningsronde in een afgesloten parcours onder motobegeleiding - dat was een plezier. Wilde plannen werden gesmeed 'Straks gaan we hier 35 rijden hé' 'Gaan we ronddraaien, of gaan we apart rijden' 'Ik ga hier als eerste toekomen'. De sporters zagen het allemaal zitten, en werden tijdens de verkenningsronde al luid toegemoedigd door de omstaanders.

Even bekomen van de verkenningronde, en een halfuurtje later mochten ze starten. Eerst de zwemproef, om dan meteen naar het fietsen te gaan - 10km vooral tegen de wind in. De eersten zaten vlot aan de 35km/h - jawel. Gezien ze motobegeleiding hadden even laten uitzakken maar daar werd ook vlotjes dik boven de 30km/h gereden. Kelly er iets achter met ook bijna tegen de 30 km/h, en Dorien zat in de achterste gelederen ook aan 25km/h. Sterke meisjes en jongens!Het lopen werd enthousiast aangevat, maar we zagen er veel (snel) moeten terugschakelen. Niet gedronken op de fiets, met een jeugdig enthousiasme gefietst - de krampen en de milt speelden hier een daar op. Een jonge loopster ging gezwind heel wat jongens voorbij, recht naar het podium. Maar het belangrijkste is dat ze allemaal veilig en trots op hun prestatie zijn toegekomen. Een plezier was het, van begin tot einde. Top initiatief van Sportdienst Berlare!

130 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page