top of page

De blog met de verslagen van alle voorgaande jaren kan je nog steeds terugvinden op https://stuurke1.blogspot.com/

De *$%^#enberg

Niet teveel B's vandaag voor een van de zwaardere ritten van het jaar, de Ganzenberg. We hebben er zelf een andere naam voor, maar dat is niet voor publicatie vatbaar. We zijn niet allemaal Eddy Demarez.


Een erfenis van Rita, maar ze laat het kopwerk vriendelijk passeren. En dat er wind was, stoomtrein Kris krijgt de eerste 40 kilometer Julien, Jeroen en Patrik naast zich. De eerste stevige klim is de Bovenstraat, 't klinkt niet speciaal maar 't valt vies tegen - een klim die blijft duren, en waar je uitkomt aan een Vlaamsch monument, In den Trap Op. Een legendarisch wielercafé, nu frituur.


Oversteken en richting Ganzenberg. Klefferen en klauteren naar boven, de beukende wind heeft niet echt geholpen. Het is voor de meesten niets te vroeg dat we boven zijn, en er wat meewind in het vooruitzicht staat.


Op de terugweg passeren we voorbij de Berendries, die staat volgende week op het programma. Rita haar zakje valt van haar zadel - ofwel doet Erik zijn werk niet goed, ofwel weegt die batterij teveel (hebben we van horen zeggen). Enfin, de drankpauze komt gepast. Richting thuisbasis wordt de gas opengedraaid met de wind in de rug. Het enthousiasme is iets te groot, want in Uitbergen valt de groep in 2 stukken uiteen. Maar iedereen komt toch nog toe op het terras. Volgende week Berendries!93 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page