top of page

De blog met de verslagen van alle voorgaande jaren kan je nog steeds terugvinden op https://stuurke1.blogspot.com/

De C Stuurkens op weg naar Steendorp.

’t is weer zondag en er dient zich een prachtige fietsdag aan.

Odilon heeft de fietsen ruim op tijd klaargezet en om 8u15 zijn wij present aan de Fina, maar sapperdepiet onze drinkbussen vergeten.

Sandra stelt voor om zeker te wachten aan den Heikant en Odilon keert terug met zijn veloken naar de Bosstraat om het nodige vocht voor onderweg.

We vertrekken met 12 Ckes, maar aan de Klappel wil Sandra persé naar rechts oprijden gelukkig wordt ze terug op de goede weg gezet door alerte volgers, maar kijk : wat gebeurt er nu aan de Heikantstraat, Gerard neemt een vluchtweg naar waar? Ja naar waar? Op zoek naar Odilon?

Beduusd rijden we verder om aan de Bareel Odilon terug te laten invoegen. Nu nog een beetje drentelen om de zoekgeraakte Gerard terug op het goede pad te krijgen en ja hoor ginder in de verte verschijnt hij aan de horizon.

Alle schapen zijn terug bij de kudde zoals het hoort. Nu kunnen wij met een gezapig tempoken onze weg naar Steendorp beginnen, via de vele kronkelingen langs de Durme en de Schelde kunnen wij volop genieten van de mooie natuur.

Onderweg is er het gezelschap van een natuurliefhebber die mij vertelt over het sigmaplan, de overstromingsgebieden, de fauna en de flora, ja ik reed wel vanachter maar ik ben dan ook wat slimmer geworden (denk ik ).

De rit verloopt verder in peins en vree op een steenworp van Steendorp begint Gerard toch al terug te stoefen over de speciale band die hij heeft met de Zwarte Madame, en ja hoor, als wij het plein opdraaien staat ze ons al op te wachten de armen in de lucht. Blij weerzien. Ze is nog niets veranderd. In haar gezelschap nemen we een drankje en plaatsen ons babbelken. Op de terugweg zingen we nog een liedje van de Zwarte Madame.

Met wat tegenwind zijn wij terug naar Overmere gekronkeld . Een mooie en rustige rit met een gezapig gem. van 22km/u – 68 km. Ver genoeg voor Martine.

De afwezigen hebben een mooie rit gemist, en volgende week naar Stekene onder de bomen.

Groetjes Greta43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page