top of page

De blog met de verslagen van alle voorgaande jaren kan je nog steeds terugvinden op https://stuurke1.blogspot.com/

C1 zoeken de heuveltjes op

9.00 uur. Iedereen op post voor onze rit met toch een paar hoogtemeters naar Sint-Lievens-Houtem.


15 C1 Stuurkens aan de start, correctie, Gerard past vandaag en kiest voor C2, hij heeft al een zware week achter de rug. Schieten we nog met 14 renners over. Den enen al wat frisser dan den anderen uit de voetbalavond gekomen van de rode duivels.


Denny vraagt drie keer wanneer Stijn komt en die stond toch al een 3 tal minuten pal voor zijn neus. Dus ik raad Denny aan rechts te rijden want veel gaat hij nie zien afkomen vandaag. Voor mezelf is het vandaag ook een primeur. Mijn eerste rit in 4 jaar zonder ondergoed onder de koersbroek na een eerdere subtiele opmerking van een collega C rijdster dat dat not done is. Het eerste half uur voelt het wat onwennig en naakt aan maar ik mag mezelf nu officieel nen echten coureur noemen.


De race dan, Jill en Freek nemen de kop en we vertrekken met een aardige snelheid richting donkmeer voor de eerste kilometers. Iedereen bolt vlotjes mee alsook ons nieuw lid Jo Wille. Van achteruit gezien was het precies of hij in boter peddelde.

Bij het laatste stuk omhoog aan de oude tramroute peddelt iedereen vrolijk naar boven en niemand komt in de problemen.Eindelijk zijn we aan het café. Het tweede van de markt aangezien de Freddy nen duvel wil en in het eerste café staat dat niet op de kaart. Geen duvel, geen Stuurkens, zo simpel gaat dat bij ons. We komen nog te weten van Nele dat ze enorme stress heeft wanneer ze haar fiets niet ziet staan, en dubbele stress omdat haar gps er nog op hangt en we leren dat Jill het geld bijhoudt maar over een klein autistisch trekje beschikt dat alle biljetten met dezelfde kant naar boven moeten liggen of het feestje gaat niet door. Even later komen onze vrienden van C2 de markt op gestoven en geven we met plezier ons zitje af om onze tocht verder te zetten.We rijden zeer vlot huiswaarts langs Wetteren, Serskamp, zo naar Wichelen en Uitbergen. Daar neem ik het uitstekende kopwerk van Jill over om de laatste kilometers met Freek af te haspelen. We kiezen voor de kriskras wegen die ons naar de achterkant van de Nieuwdonk leiden maar deze liggen er zeer slecht bij en moeten we eens overwegen om deze te laten voor wat het is en een extra lus te maken via de dijk volgende keer. We komen aan bij de Fina na 61 km en een gemiddelde snelheid van 26,3

uw reporter, de Mario

92 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page