top of page

De blog met de verslagen van alle voorgaande jaren kan je nog steeds terugvinden op https://stuurke1.blogspot.com/

Bornem

Er staat een rit naar Bornem gepland, maar tot zaterdagavond zijn de weersvoorspellingen echt niet rooskleurig, grote kans op regen.

Maar toch, om 8h30 is het droog en we staan met 10 aan de start : Martine, Chantal, Jill, Gerard, Denny, Marieke, Jo, Katrien, Freddy en Nele.

Vandaag wordt dus hét onderscheid gemaakt tussen de echte Flandriens en de Plooiers, en wat blijkt : de vrouwen zelfs in de meerderheid! ’t Is weeral eens bewezen van dat sterke geslacht. Al hebben sommigen wel een echt goede reden voor hun afwezigheid, reizen enzo, dat wil ik wel meegeven.

Via Hamme rijden we naar Temse, en bij de stop in Bornem trakteert Chantal er eentje voor haar come-back in het C1-peleton wat we alleen maar kunnen toejuichen!Jill en Jo nemen de kop en dat blijft de rest van de rit zo. Jo is met verve geslaagd in het kopmanwerk, van Jill wisten we dat al.

Tot nu toe hielden we het droog, maar de onweerswolken beginnen zich daarna samen te pakken en we haasten ons naar de Fina : een rit van 63 km aan een rustig tempo van net geen 26 km/h, wel met veel bochtenwerk, slechte fietspaden en veel volk en obstakels op de baan. Jo gaat wel efkes de graskant in (met goede afloop) na het achteromkijken of de groep mee is, en Denny en Marieke komen bijna zacht of onzacht met elkaar in aanraking. Maar eind goed al goed.Eens op het terras begint het water te gieten, we hebben de keuze om naar huis te vliegen, ofwel de plaatselijke horeca toch te sponsoren. Sommigen kiezen voor dat laatste goede doel, en daarbij worden we nog eens gratis en voor niets overladen door allerlei levenswijsheden van onze Gerard, weliswaar allemaal wat binnen eenzelfde thema. Zoveel heb ik er nog nooit gehoord op een uur tijd moet ik zeggen!Weetje van deze rit : op bijhorende foto zien jullie een exemplaar van dé perfecte wielerkuiten volgens sommige (allé alvast eentje dan) dames !

Volgende week staat de rit naar Oordegem Balei Aaigem Impe op het programma. Tot dan!

Nele

153 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page