top of page

De blog met de verslagen van alle voorgaande jaren kan je nog steeds terugvinden op https://stuurke1.blogspot.com/

B2 naar Sas v Gent - Denny schrijft

Rit 19 vandaag op het progamma bij B2: Zelzate – Sas van Gent.

De vraag is wie gaat het verslag schrijven? Sommigen hadden geen tijd dus kiezen we maar een Chinese vrijwilliger.

We zijn met niet veel vandaag, slechts 11 kandidaten: 6 mannen en 5 vrouwen.

De rest is ofwel thuis of ergens op verlof of feestje hier of feestje daar, of hebben liever al eens een rustdag op zondag. Maar zondag is fietsdag bij Stuurken.

De kopmannen Jo en Marvin nemen de kop richting Kalken. We zijn met niet veel dus kiezen we noodgedwongen voor het fietspad.

In Beervelde zien we de afbraak van het treinstation voor we richting Holland rijden.

We passeren nog eerst Mendonk en zo richting Sint-Kruis-Winkel waar we een kleine omleiding hebben dus rijden we maar door de wegenwerken. Zo hebben we onze gravelstrook ook gehad zoals vandaag in de Tour de France, wij kunnen toch niet onderdoen.

We vervolgen richting Sas van Gent. Normaal heb je liever eerst de wind tegen en daarna mee maar dit was het geval niet, dus dan maar eerst mee en nadien tegen. Maar wij zijn Stuurkens dus wind is maar niets

Voor we effectief aankomen in het Sas van Gent hebben we enkele hindernissen, vooral de bruggen hier en daar. Het begint al in Zelzate: we zijn net te laat dus de brug gaat omhoog. Het zou een klein kwartiertje duren, dat voelt lang want het is niet te warm voor de tijd van het jaar. De super grote boot is gepasseerd dus de brug kan terug omlaag.

En vlammen maar, het gaat stevig want de kopmannen hebben even kunnen rusten.

Op de korte vrijaf gaan de snelheden tot 45 km per uur. We komen snel terug allemaal samen want we weten wat er nog volgt.

In Sas van Gent gaan we even stoppen in Café Reseda, wat sommigen onder ons nog kennen van vorig jaar voor een koekje en drankje. Tijdens de pauze wordt er verteld dat het nog 36 km is richting Overmere, met nog redelijk nog wat tegenwind.

We hadden namelijk gezien aan een windmolen vanwaar de wind komt of hoe die draait.

Na de pauze vertrekken we weer richting België en daar hebben we alweer een brug die open is om een boot door te laten. Deze brug in Sas van Gent gaat niet omhoog maar draait gewoon open, eens een andere manier.

Eindelijk kunnen we echt verder.

We gaan nog naar Westdorpe en Overslag en passeren de grenspaal dus we zijn terug op onze Belgische wegen.

De kopmannen hebben 60km op kop gereden en houden het voor bekeken, maar al snel zijn daar Patrick en Dennis en die trappen stevig door bij zo'n wind.

We gaan nog even een lusje extra doen via de achterkant van het domein Puyenbroeck (extra kilometers kan nooit geen kwaad).

We zijn bijna binnen aan onze thuisbasis café De Parking, maar tot slot hebben we de brug van de Lindestraat nog. Daar wordt altijd een stevig spurtje getrokken om als eerste boven te zijn, ik vraag me af wie daar eigenlijk ooit mee begonnen is .

Beste remedie tegen de krampen is een banaan eten, het sap van augurken drinken of nog steviger door fietsen.

We kunnen de rit afsluiten met bijna 80 km op de teller en een gemiddelde snelheid van 28km/u.

Sterk gedaan iedereen!

Een vriendelijke groet,

uw Chinese vrijwilliger Denny DB.9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page