top of page

De blog met de verslagen van alle voorgaande jaren kan je nog steeds terugvinden op https://stuurke1.blogspot.com/

B2 naar Affligem

Het geplande WK maakt ons vertrekuur enigszins troebel, maar gelukkig komen de renners ruim voor 9h aan en staan we in eerste instantie met 5 B2’s aan de start om 9h: Denny, Freddy, Lies, Robert en mezelf. Laatkomer Stijn komt ook nog aangereden, en ook Hendrik nog op de valreep.

Die zien we graag komen, want onze vaste kopmannen geven niet thuis vandaag, dus dit belooft wel een pittig ritje te worden.

Christine staat ocharme alleen aan de start voor de C’s en na enig aandringen besluit ze toch met ons mee te rijden.

Samen met Hendrik start ik aan de kop richting Donk, onder een stralende herfstzon, perfect fietsweer eigenlijk. Na 20km hou ik dit voor bekeken, en nemen Stijn en Denny afwisselend de kop over naast Hendrik de rest van de rit. Die houdt er flink het tempo in, en blijft maar gaan , zich precies van geen wind of klimmetjes bewust!

Na onze stop in het gezellige cafeetje Marina rijden we verder richting Wieze, waar we in Oudegem traditiegetrouw (ieder jaar opnieuw ��)onze route kwijt geraken over dat oud ijzeren smal brugje in Oudegem. Dit moeten we zeker onthouden voor de volgende keer, dat daar de route moet herbekeken worden.

De laatste loodjes wegen zwaar met tegenwind op de dijk. Christine besluit een shortcut naar huis te nemen, en op het einde maakt Hendrik nog een rare uitschuiver over een bultje, maar hij kan zich gelukkig rechthouden!

We komen vrij laat aan in de Fina met 72 km op de teller en 200 hm aan 26,5 gemiddeld. En de plekjes in de zon waren gegeerd op het terras….

Tot volgende week voor een rit naar Woubrechtegem Sint Antelinks.
84 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page