top of page

De blog met de verslagen van alle voorgaande jaren kan je nog steeds terugvinden op https://stuurke1.blogspot.com/

B1 - vliegensvlug naar Hulst !

De rit van vandaag kan kort samengevat worden: ‘vliegen naar Holland, stampen terug naar België!’

Chapeau voor de kopmannen Filip en Frederik die het grootste kopwerk op zich namen vandaag met 15 stuurkens in hun kielzog.

We vertrokken richting Kalken om zo naar Zeveneken en Wachtebeke te rijden. De diesels onder ons hadden pech, tijd om warm te rijden was er niet, het tempo ging onmiddellijk de hoogte in. Na 23 km checkte de kopman dan toch eens of het tempo eigenlijk wel goed was voor iedereen, waarvoor dank.


Het zonnetje ging alsmaar harder schijnen hoe dichter we bij Nederland kwamen, geen wolkje aan de lucht over de grens! We peddelen verder richting Zuiddorpe en Axel, de sterke zijwind daar was een voorbode voor wat we zouden voelen eens we keerden richting Hulst. Het vliegen ging over in stampen, duwen en trekken...

Aan de grenspaal voorbij Hulst maken we een korte stop voor een koekje of gelleke. Onze kopmannen blijven verder beuken tegen de wind richting Stekene, daar is het wat zoeken naar sterke mannen of vrouwen die deze taak willen overnemen, het wordt een opeenvolging van Lennert, Hendrik, Kris, Peter, Frederik (opnieuw) om af te ronden met lange Ronny en opnieuw Filip. Voor sommigen was het wat zoeken naar een stabiel tempo met al die wissels, waardoor de benen het lastig kregen. De vraag kwam om even te wachten op Rita, daar kwam niet zoveel respons op, tot de vraag werd vertaald naar ‘ge moet wachten op uw schoonmoeder!’. Klaar en duidelijk, het tempo werd aangepast.Verder weinig spannends onderweg, ik herinner me vooral veel wind en rechte stukken asfalt... en dat de vogels ook last hadden van de wind. Eentje liet z’n gevoeg vallen op Rita haar schoen, een andere ging als een kamikaze recht op Frederik af om scheerlings langs z’n hoofd verder te vliegen.

We eindigen op het zonnige terras bij Denny met 93 km op de teller en een mooi gemiddelde van 29,7 km/u, kwatongen beweerden dat het 30 had kunnen zijn indien......, die hebben we onder tafel tegen de schenen geschopt!

Hopelijk volgende week evenveel zon en minder wind! Jullie verslaggever van dienst zal dan de fakkel opnieuw doorgeven , een gewaarschuwd man/vrouw is er twee waard!


Marieke
20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page