top of page

De blog met de verslagen van alle voorgaande jaren kan je nog steeds terugvinden op https://stuurke1.blogspot.com/

B1 tussen de Bunkers

Een nieuwe rit vandaag van Eric & Katrien - en het moet gezegd, het is een fantastisch mooie toevoeging aan ons programma. Langs gekende wegen, maar toch weer net helemaal anders. Hoeveel bunkers er zijn, geen idee. Maar veel.


We trekken ons met 20 op gang, nog een beetje ochtendgrijs, maar het wordt snel beter weer - en er zijn toch wel wat Stuurkens die te warm gekleed zijn. Het eerste oponthoud is op de parking van de FIna zelf, waar Wim zijn euhhh....pompvibrator boven haalt om Kelly te helpen. Al komt er niet veel uit bij Wim.


De tweede keer is wanneer iemand een drinkbus kwijtraakt in Melle, en ons Evi moet er spontaan een biologische stop door inlassen. Waarna haar ketting eraf ligt. Hoe het ene tot het andere leidt geen idee - maar ze slaagt er wel in.



Tot Merelbeke houdt Thomas kop naast Eric, dan wordt uw reporter de lotgenoot als we naar Gavere stomen voor een paar mooie nieuwe klimmetjes - de Rotse. Vandaar is het bollen naar de Bergate, die kennen we. De reisorganisatoren Katrien & Eric hebben het zelfs zo goed gepland dat ze geregeld hebben dat café de Vos voor ons open is, en we zitten op een zalig terras in het zonnetje.


Wim was er wel niet nog niet gerust op dat zijn pompje het nog deed. Misschien nog wilde plannen vandaag.



Terug naar Overmere, wind op de neus - best pittig. Wanneer we terug in Merelbeke komen neemt Thierry mee de kop met Eric, tot in Laarne hij ergens de verkeerde weg inslaat (Brendy kent dat daar goed, belangrijke levenskeuzes gemaakt daar) en ons Katrien mee aan kop komt. Een nieuwe kopvrouw!



Op het einde wisselt de kop van constant, maar we komen na 94km met een mooie 28.7 km/h aan de in Fina. Niet slecht voor een rit met veel draaien en keren. Morgen Paulatem!

72 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page