top of page

De blog met de verslagen van alle voorgaande jaren kan je nog steeds terugvinden op https://stuurke1.blogspot.com/

B1 Tour de putten D'Alost

Met 19 staan we er voor een ritje rond Aalst, een recente rit maar eigenlijk al een klassieker aan het worden. Onze eigen Strade Bianche dus. De kop is voor Jochen, na een paar honderd meter vergezeld door Thierry. Door wie? Door Thierry. Thierry is nieuw, kan een stukje met de fiets rijden en schuwt het kopwerk niet. Wees zoals Thierry. Want wind staat er, het is zweten en zwoegen.


Na een 25km kom Chris vooraan eens aflossen, op de langloper de Hazebeek wordt weer gewisseld met Jochen. 't Gaat er ook flink naar boven met de wind op de neus, zelfs ons Brendy wordt er stil van en dat wil al iets zeggen.


Beetje erna volgt Gotegemberg, kort maar heel steil tot 18%, je vindt die zelfs terug op de Wiki https://nl.wikipedia.org/wiki/Gotegemberg


Tijd voor een koekje en we zijn weer op terugweg. Vanaf dan wordt regelmatig eens gewisseld vooraan (Thierry, Chris, Ronny, Patrick G, Jochen). De meeste hoogtemeters zijn eruit, de uitdaging is vooral alle putten vermijden. De betere veldcross, maar dan op de baan. We zijn al blij dat we geen Stuurken zijn kwijtgeraakt in de putten. Veel draaien & keren ook - en met opmerkelijk veel auto's van rechts of vanuit een blinde bocht.


Enfin, via Gijzegem gaat het huiswaarts. Er zat een nieuw lusje bij, maar de rit heeft al veel gevraagd dus het gaat van Berlare kerk naar huis waar de chocomelks, koffies en al eens een pintje volgen.


Volgende week Temse - Haasdonk. Het tempo zal wat gedrukt worden zodat we tussen de 28-29km/h thuiskomen.
102 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page