top of page

De blog met de verslagen van alle voorgaande jaren kan je nog steeds terugvinden op https://stuurke1.blogspot.com/

B1 naar Temse-Haasdonk-Beveren

Verslag met dank aan Bram!


We staan met 17 B1's en 1 A klaar om 8:30 om te vertrekken naar Beveren. Dirk heeft zich vergist van start uur voor de A rit en sluit dus maar aan bij B1. Voor de start wordt er al druk overlegd over wijzigingen aan de route door de werken op Heikant. Julien geeft wat tips mee en Bram en Thomas nemen de kop op zich. Het lijkt windstil maar op kop viel dit toch sterk tegen.


Tussen Temse en Beveren komen we heel veel wielerclubs tegen. Julien waarschuwt de kopmannen voor parcours wijzigingen en neemt op deze stukken af en toe de groep zelf op sleeptouw.


We starten nog te laat in de ochtend om een café stop te doen, dus nijpen we na 50km de remmen eens dicht om onze koek of banaan te nuttigen. Kris neemt de kop over van Thomas wanneer we weer aanzetten. Het is nu rugwind dus de zeilen worden bijgezet. Na 60km op kop heeft ook Bram er genoeg van en geeft de kop door aan Julien. De terugweg is meer draaien en keren wat het toch een stuk vermoeiender maakt. Julien voelt dit ook en krijgt nog een nieuwe overname van Thomas die, zelf na de Ronde van Zele de dag ervoor, nog wat reserves over had in de tank.


We worden aan een mooi tempo binnen gebracht, met nog een sprintje voor diegenen die dat wilden op de brug in de Lindestraat. Bij de Fina hebben we 88.5km achter de kiezen aan net iets meer dan 30km/h gemiddeld. We hadden gelukkig nog een gaatje overgehouden voor het lekkere bordje paashapjes dat we van Denny voorgeschoteld kregen, waarvoor dank!

44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page