top of page

De blog met de verslagen van alle voorgaande jaren kan je nog steeds terugvinden op https://stuurke1.blogspot.com/

B1 Mossels en konijnen.

Met 19, da's een flinke groep in volle zomer(vakantie)periode voor de Rodegeulroute die ons richting Boekhoute moet brengen.


't Is een meer dan flinke aanzet met Eric & Peter op kop. De wind zit grotendeels in de rug, wat zorgt voor een heel ferm eerste deel. Het eerste uur zaten we rond de 33km/h gemiddeld - maar iedereen kon redelijk vlot mee. Uw reporter dacht dat het een goed idee was een sanitaire stop te doen in Zelzate - maar aan dat tempo was er terug bijkomen een ander paar mouwen, gelukkig hadden Thomas & Chris zich wat verder laten uitzakken, oef. Maarten hebben we in Zelzate nog zien afdraaien, nog andere plannen vandaag.


Met de resterende 18 komen we toe in Boekhoute na een goeie 50 km, halfweg. Tijd om de benen te laten rusten, sommigen hebben daar beter plaatsje voor gevonden dan anderen.Daarna gaat het richting Philippine, the place to be voor mossels - maar helaas moeten we er voorbij. Voor wie zich ooit de vraag stelde vanwaar die exotische naam komt, da's een overblijfsel uit de 16e eeuw toen de stad ontstond en genoemd werd naar Philips de Schone. Het moest concurrentie worden voor Antwerpen, maar zover is het nooit gekomen.


De wind zit op de terugweg afwisselen mee en tegen, maar het tempo zakt niet heel erg. Het blijft geconcentreerd rijden, er wordt door de wind al eens meer links dan rechts gereden en er komt ook wel een konijn op het pad. Of het was een haas - er is wat verwarring over.


Eens België binnen komen Robin & Jochen op kop - en de wind zit goed tegen. Het is werkendag, en er is weinig tijd voor keuvelen. Hoe dichter de stal, hoe meer de wind tegenwerkt en de laatste kilometers zijn voor Thomas/Peter/Eric.


Na exact 100 km komen we samen toe in de Fina, met een 32 km/h. Straffen toebak, sterk gereden van iedereen. Volgende week de Jos Schoeters!
72 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page