top of page

De blog met de verslagen van alle voorgaande jaren kan je nog steeds terugvinden op https://stuurke1.blogspot.com/

B1 langs Semmerzake

14 April, 17 stuurkes staan klaar. Ideaal fietsweer. 10 graden, een licht briesje en later in de voormiddag wat zonnestraaltjes.

Filip en je reporter van dienst starten op kop. Johan kwam hem ook nog aanbieden, maar de plaatsen zijn tegenwoordig duur voorin. Zeker als Rita ook deze plaatsen nauwlettend in het oog houdt. Want in de Fina werd ik erop gewezen dat je reporter nog geen kop gereden had dit jaar. Ja, als de schoonzoon er niet is, delen anderen in de brokken…

Eerste deel richting Betsberg. Lennert maakt nog een beginnersfoutje door niet tijdig uit zijn klikpedaal te geraken, maar zonder erg. Filip is in superconditie want hij vroeg zelf als er vandaag wind was??? We rijden enkel het laatste deel van de Betsberg en daar mogen de paarden al eens losgelaten worden. Filip zet op kop verder, je reporter blijft wat in de midden plakken om op adem te komen en wat te kunnen bijpraten.

Richting Dikkelvenne en Gavere. Volgende week passeren we ook terug in Dikkelvenne, maar dan nemen we het klimmetje. Bunkerrit die nog samengesteld is door Eric en Thibau.

Na de klim in Semmerzake zitten we net over halfweg en stoppen we kort langs de weg voor ons koekje.

Na de klimmetjes rijden we via Melle langs de dijk met een lusje richting Berlare naar de Fina. Johan en Lennert op kop en het tempo valt niet meer stil, iedereen komt voldaan aan en we kunnen plaatsnemen in het zonnetje op terras. De A’s waren al aangekomen, gelukkig met enkele overlopers van B1 of ze konden nog niet kaarten…

Volgens Marieke en Evi ging het niet snel vandaag, dus de kopmannen voor volgende week moeten zich niet inhouden.

Het drankje smaakt. Gans de week wisselvallig en koud, maar tegen volgend weekend terug droog. Fingers crossed.

 

Thomas D19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page