top of page

De blog met de verslagen van alle voorgaande jaren kan je nog steeds terugvinden op https://stuurke1.blogspot.com/

B1 Drinken op de kasseien

Stevige vernieuwde rit vandaag voor B1: de Molenbergroute new style. De Molenberg is een icoon uit de geschiedenis van 't Stuurken, maar was sinds de Corona tijden wat weggevallen - dat kon zo niet blijven. Dus werd gewerkt aan een nieuwe versie, een ode aan de Molenberg, kasseien én de Mon - Molenberg kapitein. Met 18 gaan we op stap.


Een klassieke aanloop, maar wel met veel tegenwind voor Eric & Jochen. Na twee weken zonder fiets doet dat wel even pijn. Na de Betsberg volgen de kasseien van de Lange Munte. Er wordt vrijaf gegeven en flink doorgegeven, maar evengoed wordt reserve gehouden want er komt nog veel.


Tijd voor Peter die plaatsneemt naast Eric, het gaat via Gavere richting Oudenaarde. De eerste nieuwkomer is Kerkgate. Een brede baan naar boven met kasseien, waarvan je niet goed begrijpt hoe het zo moeilijk stoempen is want de kasseien zien er deftig uit. 'Omdat ze 4 centimeter uit elkaar liggen' is de wijsheid van Kristof, en da's waar.


Het is even happen naar adem boven voor iedereen, maar we zetten verder - opnieuw Eric/Jochen voor de kasseien van de Jagerij. Katrien verliest een drinkbus, maar het komt allemaal goed. Vandaar gaat het richting Molenberg, een *****lapje eerste klas, en de nieuwe Stuurkens leren hem ook kennen. Lennert & Jochen richting Boembekestraat in Rozebeke, waar halfweg wordt gestopt om bij te tanken. En zelfs het drinken was op de kasseien vandaag.
Ook wordt de winnaar bekroond van de Grote Prijs 'Groot Lawijt van 't Jaar'Nadeel van die stop is dat je meteen mag aanzetten bergop, Enfin, niet getreurd want er komen nog wat bultjes en kasseien aan. In Balegem zijn we er vanaf, en zetten Ronny & Peter zich op kop. We vlammen naar huis tegen 35 en meer. Waarbij iedereen rustig zit te keuvelen alsof het niks is. Maar vooraan is het werkendag - sterk gereden!


Het terras van de Fina zit vol, maar we vinden nog een plaatsje.80 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page