top of page

De blog met de verslagen van alle voorgaande jaren kan je nog steeds terugvinden op https://stuurke1.blogspot.com/

B1 & A samen op stap

Prachtig weer, weinig wind (dachten we). Ideaal zomers fiestweer. We vertrekken richting de Oudenaarde via de dijk. Daar rijdt Jo plat; Welke Jo? Blijkbaar waren de A’s in onze slipstream gevolgd. Samen rijden we verder richting de Betsberg.


Eric en Thomas C. merken hier dat er toch een stevig windje staat. Rond de Betsberg gaat het richting Zwalmstreek. Even uit koers omdat we daar kruisen met de terugweg. 360° op de rotonde en terug in op het parcour. Mijn fietsGPS dacht toen dat we de helft van de rit gingen “skippen” en gaf in herberekening vanaf dan steeds aan om huiswaarts te fietsen?!?


Op de “Lange Munte” konden voor het eerst de pk’s losgelaten worden. Er vormden zich 2 kopgroepjes. Een mix van de A’s en B’s, door de sterke tegenwind was het nog serieus beuken. Vanuit de kleine “Grupetto” kon ik niet zien wie de sterkste benen had.

Enkele Blue-Army fans keerden na de kasseien terug voor de eerste match van het jaar.


Het ging verder op en neer, passeerden de Molenberg, de brouwerij en namen een duik naar Oudenaarde. Net voor Oudenaarde links de Vlaamse Ardennen op. Onmiddellijk het steilste stuk waarbij het ieder voor zich was. We hebben dringend ‘Carl Berteele’ nodig als verslaggever om ook wat te weten de komen over de kop van de koers???


Een deugddoend drankje op terras, waar de uitbaatster ons aan het uitlachen was omdat er geen sterke dranken gedronken werden. Hier moeten we nog eens terug komen.Eric gaf het commando over; hij had deze week teveel ‘krachttraining’ gedaan tijdens de zware verbouwingswerken bij Thibaut. Peter Siau en Peter ‘Ventoux’ Cooreman nemen over. Die zaten nog goed fris want het tempo moest wat getemperd worden. In stevige draf naar Uitbergen, vanaf de Veerstraat-Molenstraat werden nog de laatste cartouches verschoten om met net geen 100km bij Denny op het zonnig terras te genieten.


Thomas DS (foto's Peter V)

79 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page