top of page

De blog met de verslagen van alle voorgaande jaren kan je nog steeds terugvinden op https://stuurke1.blogspot.com/

B1/A naar de Ganzenberg

Met hoeveel we waren....dat ik het eigenlijk niet weet - maar met genoeg in elk geval. Hoogtemeters vandaag, richting Vlaamse Ardennen met als hoogtepunt de Ganzenberg.. Momentje zijn toch de A's die hun eigen gepersonaliseerde sokken hebben. Nu nog samen rijden 😉
Eric & Dirk leveren fantastisch kopwerk en gidsen ons door Vlaamse wegen richting hartje Vlaamse Ardennen. Even oponthoud als Peter C een probleem heeft met zijn zak - hij is of te zwaar, of te vol. Maar hij kan hem makkelijk weer vastmaken aan zijn zadel.


In Horebeke hebben we een eerst beklimming - met 3km best lang - van de Meersestraat. Blijkbaar ook gekend als de Zwalmberg. En het zorgt ook voor gesprekken op niveau bij de Stuurkens:

"Is dit de Ganzenberg?'

'Zie jij ganzen misschien?' ''t Is toch ganz zwart voor mijn ogen'


Enfin, een opwarmertje voor de Ganzenberg die op dezelfde heuvelrug ligt als de Foreest,, dat beest. Smal & nijdig - we hebben het over de beklimming; Boven even op adem komen, en door naar onze stop. Ware het niet dat zowat alle café's dicht waren en het uiteindelijk tot in St Lievens Houtem is dat we pas op een terras terechtkomen.
De kop gaat daar naar Koen & Dirk, nog iets dieper in de beugels en we komen Overmere binnengestoven - tot aan de zone 30 natuurlijk.


Dinsdag Boerenkrijgrit - start aan de sporthal!

90 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page