top of page

De blog met de verslagen van alle voorgaande jaren kan je nog steeds terugvinden op https://stuurke1.blogspot.com/

B1 - 24/03/2024 Tour d'Alost

Ongeveer 15 B1 rijders stonden paraat. Oef, aan het fietspad zijn we net ontsnapt.


We starten richting Kalken en de wind is meteen heel voelbaar. Filip en Brendy nemen meteen de kop. Wat een powervrouw is ons Brendy toch, duidelijk in goeie vorm!We rijden de brug van Wetteren over en er wordt even geopperd (deze persoon wil graag anoniem blijven) dat dit toch wel doet denken aan de muur van Geraardsbergen, niet iedereen heeft duidelijk goeie benen vandaag.Even later een platte band, gelukkig al meteen de laatste. Filip en Brendy doen het als kopman en kopvrouw  uitstekend. Brendy mag rusten en wordt afgewisseld door Jonathan. Ook Thomas is op de afspraak en neemt daarna nog een stuk kopwerk voor zijn rekening.In Aaigem staat een steil stukje op het programma. Brendy de parcourskenner wist dit al goed op voorhand aan te kondigen en ook Marieke weet hier goed haar weg. Leuk weetje: Marieke is als kind nog van deze berg gerold op rolschaatsen. Rollen ging haar duidelijk beter af want na de helling dacht Thomas dat we haar kwijt waren. Een klein krakje op 37 km, dat door de wind en de regen eigenlijk aanvoelde als 80km.Af en toe een kleine regenbui stopt ons niet en we rijden in een mooi tempo verder naar Affligem. Na een plaspauze aan de Abdij kunnen we weer verder. Filip blijft vechten tegen de wind samen met Jonathan. Iets voor Schoonaarde vindt ook Filip dat het welletjes geweest en mag hij gaan uitrusten op de 4de rij.Johan en Jeroen nemen het laatste stuk kopwerk voor hun rekening. Er wordt geopperd om de kortste weg naar huis te nemen waar ook niemand bezwaar tegen heeft.Wat hebben we nu geleerd? Filip is ijzersterk dit seizoen en ook van Brendy gaan we nog horen! Thomas kon nog kopwerk doen na de parel van het Pajottenland gereden te hebben en ook Jeroen en Johan zijn niet te onderschatten. Hoedje (of fietshelmpje) af!


Nog een leuk weetje? Jullie reporter ter plaatst scheef dit verslag niet uit vrije wil maar werd eruit gepikt als Chinese vrijwilliger. Iedereen is gewaarschuwd bij deze: de kopmannen mogen een slachtoffer aanduiden (alle, het is toch alleszins een regel van Filip 😉)


Zoals jullie lezen alweer een leuk en memorabel ritje. We kijken weer uit naar volgende week!


Kleine disclaimer: ik ben niet zo goed in plaatsen te herkennen of namen te onthouden. Dus foutjes zijn niet uit te sluiten 😄. Sorry!


Liefs,


Evi25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page