top of page

De blog met de verslagen van alle voorgaande jaren kan je nog steeds terugvinden op https://stuurke1.blogspot.com/

A_ Vlammen, Vlammen, het snot uit de neus !

De Gentse feesten zijn voorbij, de Lokerse Feesten voorbij... dit weekend Overmere kermis, maar we hebben géén kermisbenen !

Zijn paraat : Sven & Michaël, Fabian, Michiel & Laurent, Robin, Dirk, Ferry, Koen, Martin & Maurits. En ex-stuurken Joris Duquet rijdt ook nog eens mee.

De regen heeft goed gedaan de voorbije week, nu is het weeral perfect fietsweer. De hitte is weg, voorlopig :-)

De Paterroute, één van de mooiste én pittigste routes in onze streek ! Sven & Michaël beginnen eraan. Een goed tempo, 32/ à 33/u, wind op kop. De “Paterroute” start in Herzele, via Steenhuize Wijnhuize, langs Deftinge, St-Maria-Lierde en Hemelveerdegem. Overal een lichtgolvend landschap waarin hier en daar een dorpje verscholen ligt. Heel mooie route met fraaie uitzichten. Hier en daar een eekhoorn die rent voor zijn leven voor die Stuurkens :-) Op twee plaatsen moeten we langs/door een kermistent rijden, het is precies de hoogdag voor de kermissen vandaag ! Laurent heeft een banaan mee vandaag, hij laat zich niet meer verrassen door een hongerklop :-) Altijd op en af... draaien en keren... Voorbij het mooie bronzen paard op het kerkplein van Hemelveerdegem duiken we links naar beneden en vlammen, vlammen...Het gaat loeiend hard, liters zweet laten we achter op het asfalt...de Waesberg is de laatste én lastigste beklimming van de dag. Sven is hier weer niet te kloppen. Bovenop de Waesberg hebben we ’n schitterend uitzicht op het natuurreservaat “Uilenbroek” en het “Parkbos”, een aanrader voor wandelaars en natuurliefhebbers... Na de afdaling en nog wat draaien keren langs o.m. de "Ronny"bocht zijn we vlug terug op het grondgebied van Herzele, waar we efkens halt houden. Via Borsbeke, Houtem en Oordegem gaat het terug richting Overmere. Fabian & Sven blijven hier maar boren tegen 45/u... Reeds om 11:15 uur arriveren we op de heimat. Iets meer dan 600 hoogtemeters en 90 km op de teller ; gemiddeld 32,4/u, een nieuw record voor onze Paterroute ! ;-).


81 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Filmpje van Lara

https://youtube.com/shorts/IZ2-AwTZuqw?si=ee1EplceobqPxMsv

B2 - Melle

Comments


bottom of page