top of page

De blog met de verslagen van alle voorgaande jaren kan je nog steeds terugvinden op https://stuurke1.blogspot.com/

A Wambeek-Mazier-Snikberg, en snikken wordt het!

We zijn met 6 vanochtend, maar al gauw vallen we met 5, Thierry heeft zijn batteries thuis laten liggen, en helemaal niet kunnen schakelen is in deze rit bijna onmogelijk! Dan maar met 5 verder. Het wordt zwoegen vandaag, gans de heenweg wind op kop en tis niet zomaar wind, tis 'code geel' volgens het KMI! Het is een vrij saai parcours tot in Liedekerke en er moet nog wat hertekend worden want in Denderleeuw rijden we een lang stuk door een éénrichting straat waardoor we even op het voetpad moeten.

Laurent valt voor een eerste keer plat. Gelukkig staat Marty er naar te kijken!


Even later is het weer prijs. Laurent valt voor een tweede keer plat. Blijkbaar heeft zijn vrouw per ongeluk een kapotte binnenband in zijn zakje gestoken. Het zou ook kunnen dat er wat anders aan de hand is. Laurent vertelt dat hij af en toe eens kan genepen zitten! We wachten geduldig.

Na het oponthoud gaat het stevig verder. Er staat nog een hele brok klimwerk te wachten. De form van Luik is nog duidelijk aanwezig bij Bart. En zoals we weten bij de A's moet je oogsten als het fruit rijp is. Het gaat razendsnel op de kronkelbaantjes en vooral bergop begint het bij enkelen heel erg pijn te doen.Als we terug op het vlakke zijn staat er ons nog een lang stuk dijk te wachten met op het einde de vrijaf van onze donderdagrit. Bart kan zijn wagonnetje net aanhaken bij Jenno Berckmoes van Lotto Dstny. En even later komen ook Marty, Jonathan en Alexander aansluiten na een monsterinspanning. Voor Laurent is dan de bobijn af.Net aan het begin van de vrijaf in Dendermonde zetten Janno en zijn fietsmakker ons af en gaan we met 4 de finale in. Net voor het einde tikt Alexander het achterwiel van Bart aan en gaat daardoor nog ongelukkig tegen de vlakte. Maar sterke Beer Alexander krabbelt beduusd overeind. Buiten een paar stevige schaafwonden en wat gescheurde kledij blijkt hij gelukkig niet te zwaar gekwetst. Oef! Ondertussen is Laurent terug komen aansluiten en kunnen we samen rustig binnenbollen. In de Fina wordt er nog gevierd op Eddy zijn verjaardag! Merci EddyHet was een stevig choco-ritje, 100 km en bijna 31 avg.

92 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page