top of page

De blog met de verslagen van alle voorgaande jaren kan je nog steeds terugvinden op https://stuurke1.blogspot.com/

A Pittige rit naar het Pajottenland

13 A Stuurkens present vandaag. Richting Dilbeek.

Onzen ouwe Martin is afwezig.... "waarschijnlijk tot vannacht één mei gevierd" zegt Eddy...

Het is veel te koud voor de tijd van het jaar ; handschoenen en lange broek zijn geen luxe. Tijdens het eerste deel van onze rit wordt het tempo voorbeeldig gehouden o.l.v. Dirk, die nog eens het voorbeeld geeft.

Koen heeft ook uitstekende benen, maar weer de verkeerde broek aan !

We naderen het Pajottenland. De velden liggen te blinken in de zon, het is genieten van de mooie kleurschakeringen... De eerste helling is de Snikberg. Onze jongste Robin gaat hier met de trofee lopen ; daarna nog een paar wegomleggingen rond de Keperenberg, op en af... de Mazzier begint al pijn te doen aan de benen ! Onze stop in Asbeek doet deugd, en het is hier nogal wat goedkoper dan op de Markt in Mechelen :-) In Essene hebben we nog de Eksterenberg. De jongste van de groep, Jordie, gooit hier nog een bommetje.

Daarna naar beneden richting Moorsel en Wieze. In Appels belanden we op ons parcours van de donderdagavond, hier zakt het tempo niet meer onder de 40.

Dirk leest de koers goed, en gooit zich op het gepast moment in de aanval. De vogel is gaan vliegen, proficiat Dirk ! We hebben 95 km op de teller, 600 hms à 31.5 km/u gemidd. Volgende zondag een vlak ritje naar onze noorderburen.91 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page