top of page

De blog met de verslagen van alle voorgaande jaren kan je nog steeds terugvinden op https://stuurke1.blogspot.com/

A - In het wiel van bromfiets Sven

Kwaremont, Paterberg en Berg Ter Stene vandaag op het programma.

We zijn daarvoor vroeger uit de veren, en staan om 07u30 al te popelen aan de Fina !

We tellen maar 7 A rijders : Sven, Hendrik, Martin, Ferre, Koen, Maurits, en 5 minuten later ook nog Michiel...

Een paar energie gelletjes mee, want er wacht 120 km noeste arbeid. Het wordt vandaag echt brommeren achter Sven, die precies de benen van Remco heeft geleend... We zijn vlug in Oudenaarde, ondanks de tegenwind, en onze gemiddelde snelheidsmeter meldt al 32 !

We blijven de Schelde volgen 'n paar km voorbij Oudenaarde ; Koen & Michiel helpen de Sven op kop ; en in de verte duikt 'm al op, de eerste serieuze bult van de dag : de gevreesde Kwaremont... En die kasseien blijven er erbarmelijk bij liggen.. Nie teveel nadenken, stoempen, stoempen, stoempen, verstand op nul en de kasseitjes aftellen. Na het steilste stuk, net voor het Kwaremontplein, is het ergste voorbij, maar het blijft doorduwen tot we op de grote weg zijn, oef. Michiel komt als eerste door.

Daarna draaien en keren, snel naar beneden, én heel attent zijn, want de baantjes zijn hier heel smal en de scherpe bochten volgen op mekaar ...

We draaien vlug de Paterberg rechtsop, versnelling naar het kleine blad mannen, of je hebt problemen ! en de hartslag weer met 'n ruk naar omhoog, Hier zitten we in het heetst van de strijd. Eerst bovenop de kassei, maar de meesten volgen toch nadien het gootje...Op het steilste stuk (20%) van de Pater, gaat de hartslag naar 170. Efkens bekomen boven, oef, dit hebben we toch maar weer overleefd. We nemen een verdiende korte break in 'n bruin cafeetje (Oud Gemeentehuis) in Zulzeke. Een héél oud cafeetje, elke morgen om 8 uur open voor vaste stamgasten, met een vriendelijke uitbater.

Weer de fiets op en het is afzien op de Hoogberg, een tergend zwaar oplopend stuk. Iedereen krijgt wat tijd om te recupereren nadien langs de St-Marie kerk in Ronse, nu richting Horebeke en de Zwalm. We zien de " Berg Stene " liggen in de verte. Langs Ten Daele naar boven en... massa's zweetdruppels op het stuur en het asfalt...

Op de terugweg valt de brommer van Sven niet zonder energie, wat een motor heb je vandaag Sven...

We hebben 120 km op de teller ; 32 km/u gemidd en 700 hms, Sven +33 gemid, hoe zou dat komen? :-)

Mijn Garmin vermeldt 72 uren hersteltijd ! ???109 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page