top of page

De blog met de verslagen van alle voorgaande jaren kan je nog steeds terugvinden op https://stuurke1.blogspot.com/

2024 SIGNY LE PETIT
We hebben een onvergetelijk WE beleefd in SIGNY LE PETIT, dit vergeten we nooit :

·         Onzen Alexander start met 20 minuten retard, grrr, maar hij maakt

 veel goed met een traktatie op onze eerste stop !

·         Op 70 km bij in Ecaussines bij café Rustique is het gezellig. Zo gezellig, dat een vaste klant bereidwillig een foto van onze groep neemt voor zijn collectie…

·         Jonathan, Peter, Johan, Marvin én Dimi, verlaten ons na 85 km en keren terug naar huis.

·         Onzen oude collega André Piette staat ons op te wachten aan ETANG BLEU voor onze pasta bolognaise. Die kunnen we al goed gebruiken, lekker …én niet duur !

·         Miriam heeft ondertussen ook een video opname gemaakt van de Stuurkens bergop 😊

·         Maurits test zijn fluitje, en iedereen houdt halt.

·         In Chimay is er altijd wel iets te doen, de dames vinden toch een terrasje, iedereen op de stoel, Alexander vindt het prettiger op de trapleuning !

·         Iets na 18 u komen we aan in SIGNY LE PETIT, hotel LION D OR ;  we genieten op het terras van het hotel, apero time, met o.a. CHIMAY BLUE ;

André & Marleen vergezellen ons ; Katrien & Brendy houden een privé feestje met wijn op hun kamer 😊

·          Om 20 u krijgen we een lekkere menu voorgeschoteld, smullen maar ! De sfeer is optimaal, én Miriam zet ons aan om zelfs tot 5 x toe “happy birthday” te zingen voor de verjaardag van Maurits. Evi verlaat ons, na een tête à tête met Kris, ze heeft nog werk voor de boeg voor de 3 ballons.

·         Op vrijdag maken de sterke jongens en meisjes de geplande rit van André, en het mag gezegd André, een héél pittige rit, tussen een prachtige natuur, weilanden, mooie uitzichten en kleine rustieke dorpjes, bedankt André ! De B2’s rijden een korter ritje richting St Michel, terwijl de dames een lekker buffetje voorbereiden bij Marleen thuis.

·         In de prachtige tuin van André kunnen we allen genieten van het kabbelend riviertje, een stralende zon, de gezelligheid, en de dorst lessen, oef !

·         Maurits stelt voor om nog een extra ritje te maken van 40 km, fietsen is fietsen ! én het is een pittig ritje, er wordt stevig doorgevlamd, meer dan 29 km/u gemid, met heel wat hoogtemeters, enkel zweet op het asfalt ! Chris amuseert zich rot, én Francesco heeft een kwade klant aan Dirk bergop !

·         Alexander rijdt ondertussen een soloritje van 180 km met een goeie 2000 hms met solo ijsjes 😊

·         Geert én Miriam moeten, met spijt in het hart, de groep voortijdig verlaten ; de job roept, ook al zegt Eddy : “Geert, gij hebt een makkelijke job : werken met je ogen toe”. Ook Katrien verlaat de groep, Brendy is sterk genoeg om haar mannetje te staan !

·         Op zaterdagmorgen vervoegen we het ontbijt ; Sandra en Maurits hebben voor de 3de keer weeral een cactus plant voor de deur ! Verdachte : de jongste van de groep !!

·         Blijkbaar is de jongste niet de geheime aanbidder van de bloempotten???

·         Jill kan door mechanische pech de rit niet meer verder zetten, maar ze komt zeker terug ! Stijn is een waardige vervanger !

·         Ondertussen slalommen we langs honderden putten in de weg, bizar genoeg slechts met 2 lekke banden van Ronny & Jo.

·         André Piette verlaat onze groep in Lobbes, en rijdt richting Chimay, voor het verorberen van een croque met een echte CHIMAY, super bedankt André voor onze begeleiding !

·         Christine geniet van de heuveltjes van “WALIBY”, maar ze heeft “dikwijls te weinig plaats”, klaagt ze ! Toch kriebels in haar buik ! 😊

·         Francesco is zoals altijd grappig, nog 5 jaar en hij neemt de plaats in van Gerard !

“chaud petatje” is vanaf heden zijn lijfspreuk.

·         De helm van Dirk is een ganse dag spoorloos, ra ra ra…maar komt weer terecht !

·         Iemand de schoenen van Laura gezien ? Of de bril ? 😊 Als de reportage maar goed komt ! 😊

·         De laatste 30 km gaat de gashendel helemaal open, 32/u, “toch veel te snel” zegt Christine… “je mag niet naar je garmin kijken” zegt Mau !

·         Eind goed, al goed! Dank aan let petits Belges, aan de kopmannen, de bezemwagens, dames, dank aan de verkenners en aan iedereen die erbij was !

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page