top of page

De blog met de verslagen van alle voorgaande jaren kan je nog steeds terugvinden op https://stuurke1.blogspot.com/

Zo fiets je door de sneeuw zonder onderuit te gaan. Je zadel lager zetten is één van de tips

Sneeuw kan leuk zijn, maar niet als je moet fietsen. Hoe ga je als fietser veilig de weg op? Bestaan er bijvoorbeeld winterbanden voor je fiets. Of kun je gewoon maar beter lopend naar je werk gaan of met het openbaar vervoer?

Ze kunnen nog zo goed strooien op de wegen, helemaal ijs- en sneeuwvrij kunnen ze de wegen en fietspaden nooit krijgen. Gladde weken zullen er dus altijd zijn. Gelukkig kun je zelf ook dingen om ongelukken te mijden en om het voor jezelf en voor anderen wat veiliger te krijgen.


Zet het zadel lager Doordat je zadel nu lager staat, kun je beter met je voeten bij de grond. Erg handig als je steun zoekt wanneer je dreigt te vallen. Laat wat lucht uit je banden lopen Is je band wat platter dan wordt hij ook wat breder en juist nu op gladde wegen krijg je daardoor wat meer grip. Nu kan het zijn dat je niets hoeft te doen. ‘Lees’ het wegdek Blijf vooral opletten. Glinstert het wegdek dan is de kans groot dat er een laagje ijs ligt. Pas je snelheid dus wat aan. Zo voorkom je dat je een flink smak maakt. Houd afstand van de rand van de weg De kans dat het glad, is aan de zijkant van de weg het grootst. Daar hoopt namelijk alle sneeuw en ijs zich vaak op. Ook kiezen de meeste mensen ervoor om in het midden te rijden. Daardoor wordt het gestrooide zout ook beter ingereden. Schaf winterbanden aan Ja je leest het goed. Winterbanden voor je fiets. Steeds meer bandenfabrikanten bieden ook winterbanden aan, soms zelfs met ingebouwde spikes. Ze zijn misschien wat duur, maar helpen wel. Versnelling Als je een fiets hebt met versnellingen is het slim om voor een zware versnelling te kiezen. Dan heb je meer grip op de weg. Probeer verder in een regelmatig tempo te fietsen en niet te snel op te trekken. Verder altijd rustig en beheerst remmen. Als je te snel remt, kan de ondergrond onder je fietsband weg slippen, waardoor je kunt vallen.

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page