top of page

De blog met de verslagen van alle voorgaande jaren kan je nog steeds terugvinden op https://stuurke1.blogspot.com/

In een café kunt ge meestal iets drinken, ja.

Wie weet het nog? Vorige week ging het hard regenen maar bleef het droog, waardoor veel Stuurkens nodeloos thuisbleven. Les geleerd, er stonden er 17 voor de B rit vandaag richting Meetjesland.Thomas C en Ronny R nemen de kop - zoals Thomas later zal zeggen op de retro B manier. Rustige start, en da's nodig ook met de wind die er staat. Via Beervelde over Lochristi naar St Amandsberg. We krijgen wat regen over ons heen, maar het valt mee. De banen liggen kletsnat, het ergste lijkt gepasseerd. En dan de eerste werken van de dag, Een rustige Ronny leidt ons door de werken, en we passeren voorbij de Weba - niet die in Deinze maar in Gent!De Muidenbrug over richting Gent-Zeehaven en de zon begint zowaar te schijnen. Rijden langs een haven heeft altijd iets bijzonder. Even de grote baan op om dan langs de Lieve te rijden, waar de wind stevig staat. Fantastisch mooi rijden is het hier. Thomas C wisselt met Jochen, en eens de lieve voorbij wordt het Ronny VH voor Ronny R. Het wordt stevig stampen tot aan de stop in Lebbeke.De vaste plaats is toe, waar dan wel? Uw reporter stapt een café binnen met de ietwat onnozele vraag 'kunnen we hier iets drinken' waarop een droge 'in een café kunt ge meestal iets drinken ja" volgt. In Lebbeke staan ze met de voetjes op de grond. Uw reporter blijft bij de fietsen buiten, en niet zoveel later komt toch de dame van onze vaste stek haar café opendoen, ze was even naar de bakker. Driewerf helaas, maar we hebben het telefoonnummer voor volgend jaar. Dus aan alle B's helpen onthouden dat we op voorhand bellen.


Ronny VH & Jochen nemen de kop terug na de stop, maar in Bassevelde is het goed geweest en komt Chris D naast Ronny VH, en ze zullen dat volhouden tot aan de Fina. Aan het Sas Van Gent wordt Chris nog eens bijna de gracht ingereden - het wordt een gewoonte - maar gelukkig kan hij sturen. De brug staat open, en die geeft wat extra rust.

Vollen tuub naar huis, en het is genoeg geweest - een dikke 100km aan 28.6km/h - meer moet dat niet zijn. Opgelet - volgende week starten we om 8h30 (!) en gaat het richting Zottegem.
80 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Filmpje van Lara

https://youtube.com/shorts/IZ2-AwTZuqw?si=ee1EplceobqPxMsv

B2 - Melle

Comments


bottom of page